Ніжний і ароматний домашній солений сир з тміном, пластівцями копченої паприки та вершково-солодкуватим смаком, приготовленний в мультиварці.
Потрібно:
- Молоко свіже 1 л
- Молоко підкисше 2 л
- Яйце куряче 3 шт.
- Сичужний фермент на кінчику ножа
- Вода 50 мл
- Тмін (насіння) 2 ч.л.
- Паприка(копчена) пластівці 1 ч.л.
- Сіль (морська, гімалайська) 3 ч.л.
Яйця і кисле молоко має бути кімнатної температури.
Свіже молоко довести до кипіння в мультиварці.
Тмін, паприку і сіль розтерти в ступці.
Яйця збити до однорідної піни.
Додати підкисше молоко та знову збити.
У воді розвести сичужний фермент.
Якщо молоко дуже кисле,то можна і без ферменту, але як на мене,він надає особливого смаку і аромату сиру.
До гарячого свіжого молока додати яєчно-молочну суміш, тмін з сіллю та паприкою. Розмішати і влити сичужний фермент. Це раз розмішати 20-30 секунд.
Вимкнути мультиварку.
Закрити каструлю мультиварки і залишити на 30 хвилин. Зверху має створитися густа і пружня сирна маса.
На сито з марлею в 3-4 шари відцідити сир, покласти під прес на 4-6 годин.
Викласти на тарілку та присипати крупно змеленою сіллю.
Зберігати сир в холодильнику.
Чим довше домашній сир з тміном і паприкою стоїть в холодильнику, тим щільнішим він стає.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиПосле моцареллы я молча всё конспектирую.
Ты большая умничка, Инночка! А я лентяйка все никак не доберусь до домашних сыров!
всему свое время все будет вовремя