Котлетки з пшоняної каші та сиру виходять дуже смачними та ароматними.
А оскільки пшоняна каша - джерело цінних для організму речовин, то страви з неї повинні обов'язково урізноманітнити Ваше меню.
Ингредиенты
- пшоно 0,5 скл.
- сир твердий 50 г.
- бринза 50 г.
- яйця курячі 2 шт.
- сіль за смаком
- подрібнена зелень петрушки 2-3 ст. л.
- борошно для паніровки
- олія для смаження
Приготувати пшоняну кашу на воді/молоці згідно інстукції на упаковці (перший раз обов'язково промити крупу кип'ятком!).
У зварену і охолоджену пшоняну кашу додаємо яйце, тертий сир, бринзу і дрібно нарізану зелень петрушки. Посолити до смаку, враховуючи, що сир і бринза солоні.
Замість петрушки можна додати подрібнену зелену цибулю.
Гарненько перемішати, розділити масу на 12 рівних частин, мокрими руками сформувати котлети і запанірувати їх у борошні.
Смажити на розігрітій пательні до
рум'яної
скоринки з двох сторін на рослинній олії (у мене ріпакова).
Пшоняні котлети/биточки також можна запекти в духовці, так страва вийде більш дієтичною.
Подавати зі сметаною або грибним соусом.
Комментарии
следить за комментариямиполезное блюдо!
дякую)
Цікава страва!
Очень хороший рецепт! В моей семье пшено только я ем Вот как им доказать что это и вкусно, и полезно!