Смачний печінковий паштет-намазанка за 10-15 хвилин.
Смачно намастити на свіжий хліб до перших страв або на грінки чи крекер і подати, як закуску.
Потрібно:
- Куряча печінка 350 г
- Біле вино 50 г
- Коньяк 1 ст. л.
- Цибуля 1/2 шт.
- Морква 1/3 шт.
- Олія оливкова для смаження
- Сіль,перець за смаком
- Часник 1-2 зубчики
- Петрушка свіжа 2-3 гілочки
- Масло вершкове 75 г
Курячу печінку потрібно помити, зачистити та розрізати на 2-3 частини, поперчити.
Маленьку моркву і цибулю подрібнити.
Розігріти сковороду з оливковою олією.
Викласти печінку в сковороду на великий вогонь, як почне змінювати колір перевернути і додати цибулю з морквою. Посолити.
Смажити 2-3 хвилини помішуючи.
Влити в сковороду до курячої печінки вино і тушкувати під кришкою 3 хвилини.
Зняти кришку, зробити меньшим огонь влити до печінки в сковороду коньяк і підпалити, щоб вигорів спирт.
Обережно! Якщо немає практики,краще цього не робити! Просто влити коньяк і дочекатися,коли випарується запах алкоголю.
В мене на фото... це вже далеко не полум'я,яке було.
Зняти печінку з вогню, додати філе анчоусів 3 шт. як додаткова приправа(якщо маєте) петрушку і часник.
Все подрібнити блендером.
До гарячого печінкового паштету заморожене вершкове масло 60 г
Вимішати до зникнення масла.
Викласти паштет-намазанку в суху і чисту посудину,зверху натерти залишки масла.
Масло розтане і не дасть печінковому паштету підсохнути,якщо він звісно залишиться:)
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЭто — красиво и волшебно! Это можно готовить на публике, хотя бы ту часть с фаершоу! И вино, и коньяк, и анчоусы! Так хочется попробовать!
да,паштет приобретает интересную нотку с анчоусами и спиртным вкусненько,вобщем
А яке потрібно вино сухе чи напівсолодке? Дякую
вино брала біле сухе. Але можна і напівсолодке.
Спочатку написала,що розове домашнє...але забула що то я додавала в інший рецепт
Дякую!