Легка майже дієтична страва. Смачна і соковита курочка запечена в духовці з гарбузом.
Потрібно:
- Гарбуз 1,2 кг
- Курячі стегна 6 шт.
- Вино (марсала) 100 мл
- Спеції для курки 2 ч.л.
- Вершкове масло 50 г
- Розмарин,тім'ян, орегано за смаком
- Сіль,гарбузове насіння,бальзамічний соус за смаком
З курячих стегон зняти шкіру і вирізати кісточку.
Курочку вимити та просушити,додати спеції та влити вино. Залишити маринуватися. Можна використати маринатор.
Гарбуз порізати на куски та почистити.
Деко застелити фольгою блискучою стороною до верху. Викласти вершкове масло порізане на куски та присипати фольгу розмарином,тім'яном та орегано, посолити.
Зверху щільно викласти гарбуз та притрусити травами.
На гарбуз викласти мариновані курячі стегна,та полити залишками маринаду.
Запікати курочку на гарбузі при температурі 200 град. на нижньому нагріві 10 хвилин, а потім на верхньому і нижньому ще 20-30 хвилин.
Викласти курочку з гарбузом на тарілки та посипати підсмаженим гарбузовим насінням.
Комментарии
следить за комментариями! Обожаю такие самозапеченьки! Поставила в духовку и получаешь ароматную вкуснятину! Кстати, твоя идея убирать кожу и косточки просто супер. Мясо более сочное, чем филе с грудки. А из косточек я ещё и бульоны варю! С меня отчет, к тому же появилась одна мысль...
с твоими мыслями надо осторожничать Я филе если чесно не очень люблю,бедра более сочнее Жду отчет,обязательно,Женёк
Вот!
Это мой гарбуз. Долго сомневалась, но бабушка знакомая, уверяла, что, таки это гарбуз.
А это всё, или почти всё то же, но вместо курицы филе рыбы (гренадер и морской язык)
Филе языка (справа) на листьях капусты (проверено на карасях), а гренадер на гарбузе (эксперимент). Пахнет смачно!
Иннушик, прости, я сделала почти по рецепту! Я тебя люблю
я даже не сомневалась,что все будет точь-в-точь по рецепту
И за идею СПАСИБО!
Це гарбуз, але є кормові, вони абсолютно не солодкі, і світліші ні колір, тому гарбуз потрібно спробувати сирим, зовсім трішки, якщо він на смак солодкуватий — можна готувати....принаймі я так роблю, якщо не впевнена. Мої домашні дуже солодкі і ароматні і колір дуже насичений.
кормові або перезапилені не солодкі. Але цей був солодкий, тільки вигляд екзотичний. Я люблю гарбуз у будь-якому вигляді, інколи роблю салат з тертого сирого гарбуза.
Смачно й колір страви такий сонячний, а я вчора також захотіла гарбуза, пішла в підвал, а останній мій гарбуз вже почав портитись, довелось викинути. Маю лише заморожене пюре, і то не багато.
А фольгу ти тільки на низ даєш? зверху лишаєш страву відкритою?
А в мене ще візок гарбузів і купа ідей(та вже немаю чим фоткати) але передати НП буде дорожче ніж купити Так,фольга тільки зверху на нижньому нагріві довожу до кипіння,а потім включаю і верхній можна і прикрити звісно, але я так запікаю,щоб з гарбуза не вийшла каша
Очень люблю все блюда,где присутсивует гарбуз. Мне кажется прекрасное сочетание курицы и гарбуза.Вкусно,полезно,ярко. Спасибо.
Спасибо и Вам! у меня есть одна вкусняшка с гарбузом, в которой вкус тыквы даже не чувствуется... будет фотик обязательно приготовлю и выставлю рецепт
С удовольствием посмотрю .