Готувала пісні гречані млинці, вперше, напередодні Водохреща, коли за православним обрядом святкується "Голодна кутя". На СвятВечір подаються пісні страви-гречані млинці,вареники з капустою,смажена риба,кутя та узвар.
Потрібно:
- Гречка 1 скл.
- Вода (окріп) 3 скл.
- Цукор 1 ч.л.
- Сіль 1/2 ч.л.
- Борошно пшеничне 1 скл.
- Дріжджі (швидкодіючі) 1 ч.л.
Гречку перемолоти на кавомолі. Або взяти гречане борошно,якщо маєте,у мене не було.
Додати сіль та цукор.
Влити до гречаного борошна 2 склянки окропу, перемішати та залишити до остигання.
Коли гречане тісто остигне, влити знову склянку окропу,вимішати. Всипати просіяне пшеничне борошно разом з сухими швидкодіючими дріжджами та знову вимішати.
Перемішати тісто та залишити щоб підходило.
Гречане тісто більше не вимішувати!!!
Коли гречане тісто почне "дихати" і збільшиться в об'ємі, розігріти олію на сковороді та викладати тісто (не вимішуючи) по 1,5-2 ст.л.
Можна зтобити гречані млинці з припіком.
У мене печериці,цибуля і петрушка.
Викласти зверху на сире тісто.
Перевернути млинець на інший бік
Та підсмажити гречаний млинець з припіком з обох боків.
Подавати гречані млинці теплими.
Нам пісні гречані млинці сподобалися, рекомендую.
П.с. Сьогодня,ті млинці що залишилися,запекла в духовці під сиром.Так,як любимо запікати
деруни на другий день.
Комментарии
следить за комментариямиІз Святом! Гарна вечеря!
Дякую,Женя! Більше нічого не помітила на задньому фоні?
А что это такое? И из чего оно?
Ладно,только тебе покажу
Я его еще до рождения Анюты сделала жалко было кривую бутылку выбрасывать
смакота, які ж вони ароматні
Дякую,Катя! дуже ароматні,смачні і "не гливкі"