Не треба проходити повз тим, хто не любить селеру! Це зовсім не той смак, який Ви собі уявляєте. Це просто дуже смачне, ароматне, повітряне пюре, яке майже не нагадує про селеру і яке подають тільки в крутих ресторанах маленькими порціями ...А я знаю, всі секрети приготування, якими хочу поділитися з Вами.
Потрібно на 4 порції:
- Селера коренева 1 кг
- Картопля 100 г
- Молоко 1 л
- Сіль за смаком
- Мускатний горіх 1/2 ч.л.
- Вершкове масло 50 г
Селеру почистити та порізати кубиком приблизно 3х3 см
Одну картоплю теж порізати. В рецепті, який мені "подарували" по великому секрету, картопля не входила. Але я її додала в невеликій кількості для того, щоб картопля відіграла сполучну роль завдяки своїй клейковині і пюре з селери отримало свою оксамитову консистенцію.
В каструлю скласти селеру і картоплю, залити молоком, так щоб молоко майже покрило селеру. Довести до кипіння на великому вогні,зменьшити вогонь та прикрити кришкою.
Варити до м'якого стану селери 15-20 хвилин.
Окремо закип'ятити склянку молока.
Коли селера звариться, вилити! молоко в якому варилася селера. Подрібнити гарячу селеру ногою блендера, підливаючи потроху гарячого молока до потрібної густоти (як густа сметана) і збивати до однорідності.
Додати сіль,мускатний горіх та вершкове масло.
Збити пюре з селери до кремоподібного стану.
Комментарии
следить за комментариямиНа вид, как картофельное, а на вкус даже не представляю себе! Но верю тебе как гуру, потому, пойду за яблоками — куплю селеру. Короче, я знаю, что будут выращивать на грядках этим летом — насею репки и селеры, и пусть колорадские жуки повесятся на березе!
на вид-да, но легкость и нежность далеко от картофельного! Я думала,что его только я буду кушать так нет же,уплетали за обе щеки и на второй день попросили снова
Очень люблю сельдерей и корневой и листьевой и черешковый, но никогда не готовила его в виде пюре. Обязательно попробую.
Вы не пожалеете! ексклюзивчик еще тот
Сегодня наконец-то приготовила по Вашему рецепту крем-пюре из сельдерея. Очень понравилось: нежное, шелковистое. Отдельное спасибо от дочери. Она вообще в восторге. У меня правда не оказалось мускатного ореха, но и без него вкусно. Спасибо за прекрасный рецепт. Приавильно говорят: " век живи-век учись"
Спасибо большое и Вам, за доверие и фотоотчет!Очень приятно,что понравилось Вам и дочери! Кушайте на здоровье!
приготую при нагоді, я також люблю селеру, її неймовірний аромат, у мене не може бути без неї ні супу, ні борщу, ні м'ясного гуляшу....й не тільки; дуже шкодую, що восени замало насушила листя селери, вже закінчується(, а кореневу купую (мені ніяк невдається її виростити до бажаної величини, хоча я щороку не втрачаю надію)))