Є дуже багато видів їстівних квітів, які переважно можна їсти сирими. Квіти цукіні, кабачка чи гарбуза я всеж таки більше люблю в гарячому вигляді. Для смаження краще брати квіти "пустоцвіти- хлопчики"
Потрібно:
- Квіти цукіні ( кабачків, патисонів, гарбуза) 12
- Яйце куряче 1
- Борошно пшеничне 3
- Сіль, спеції за смаком
- Молоко або вода за потребою
- Олія для смаження
Яйце добре збити з дрібкою цукру, додати борошно сіль і спеції, добре розмішати.
Розвести кляр молоком чи водою. Кляр не має бути густим, інакше Ви не відчуєте смак самих квітів.
Кляр має тільки злегка покрити квітку. Обмакувати помиті і просушені квіти в кляр, добре струшувати і кінчік закрутити по спіралі.
На розпечену сковороду злегка змащену олією викладати квіти цукіні в клярі і на повільному вогні смажити з обох боків по 1-2 хвилини.
Смажені квіти цукіні краще смакують в гарячому вигляді, тому їх бажано подавати на прогрітих глиняних тарілках.
Живіть смачно!
Комментарии
следить за комментариями