Зберегти вітаміни та користь чорниці можна приготувавши чорничний оцет.
Також можна приготувати ароматний
малиновий оцет.
Чорницю залити оцтом. Оцет можна взяти спиртовий, краще яблучний або винний.
Для більш швидког приготування, за 14 діб, чорницю можна потовкти товкачем.
Або залити цілу чорницю оцтом та залишити в темному місці на 30 діб.
Через місяць процідити оцет через 4 шари марлі. Не віджимати.
Саму ягоду з оцту не викидати,з неї можна приготувати
домашній бальзамічний оцет.
Зберігати чорничний оцет в скляній закритій пляшці в прохолодному місці.
Використовувати при маринуванні м'яса,птиці,риби, у випічці, десертах, салатах,соусах і т.д.
Смачних Вам страв і маринадів!
Комментарии
следить за комментариямиЭто круто! И цвет и бутылочка
Спасибо,Ксюша!
Якщо чесно навіть ніде і не бачила такого оцту,колір просто бомбезний
його нігде і немає, я його сама видумала, після малинового але це ще не все! ще буде дещо цікаве
Круто