Надзвичайно смачний і ситний та в той же час легкий теплий салат з курячою печінкою і ананасом,який "спалить" зайвий жир і гармонійно доповнить смак салату.
Потрібно:
- Куряча печінка 5 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Батон на сухарики 5-6 кусочків
- Пекінска капуста або мікс салатів 300 г
- Ананас 2 кільця
- Оливкова олія 3 ст. л.
- Гірчиця в зернах 2 ч.л.
- Сік лимону за смаком
- Бальзамічний оцет 1,5 ст. л.
- Бальзамічний соус за смаком
- Пармезан за смаком
- Сіль,цукор,перець чорний мелен. за смаком
- Олія соняшникова рафінована для смаження
Курячу печінку розрізати горизонтально.
Посолити,поперчити.
Батон нарізати на кусочки бажанного розміру, викласти на фольгу в деко. Змішати сік лимону і дрібку цукру,окропити батон та зверху ще окропити олією. Запекти сухарики в духовці при 160 град. декілька хвилин.
Сухарики мають бути зі скоринкою зверху і м'які в середині.
На сковороду викласти порізану цибулю,влити трішки соняшникової олії і поставити на середній вогонь.
Коли цибуля стане прозорою, влити 1 ст.л.
бальзамічного оцту, посипати цибулю цукром(1/2 ч.л.) і дати цибулі увібрати в себе бальзамік,помішуючи.
Пекінську капусту (верхню частину) крупно порізати на квадрати. Краще взяти мікс салатів,руколу чи за смаком,у мене була капуста.
Викласти капусту на тацю гіркою,зверху посипати цибулею зі сковороди.
Печінку притрусити борошном з однієї сторони і обсмажити з обох боків на олії до хрусткої скоринки починаючи зі сторони з борошном.
Викласти смажену курячу печінку на паперові рушники,щоб забрати зайвий жир.
Викласти сухарики, порізати ананас, додати теплу смажену печінку, можна порізати ще перчик чилі,якщо хочеться гостренького:)
Полити салат з курячою печінкою заправкою.
Притрусити теплий салат натертим пармезаном.
Комментарии
следить за комментариямиИзысканно и очень красиво!
Дякую,Женя!
Заправка вкусная
таки да!
Смачний салат , нажаль у нас складно печінку купити...аби повторити.
у нас подібний салат в ресторанах подають, але звісно ж не такий смачний,як у мене