Рибу почистити (зрізати верхній і нижній плавники, від луски). Рибу ретельно вимити і потім насухо витерти серветками — це важливо. Далі рибу посолити і посипати спеціями.Підготовлені тушки риби надрізати ножем з кожного боку — кілька надрізів з проміжком 3 см один від одного (глибина до 1 см). Тушки риби обмазати приправами добре і залишити на 10 хвилин.
Поки нагрівається духовка, у форму викладаємо рибу на нарізані шматочки лимона, форму варто перед викладанням лимона змазати олією трошки. Рибу змазати оливковою олією і викласти у форму на лимони (бажано щоб вони не доторкалися одна до одної).
Запікати у духовці при 200 С — 20-30 хвилин.
Поки запікається риба готуємо соус. В блендері збиваємо листя базиліку, часник і попередньо натертий на терці сир, додати трошки солі. Подрібнити, щоб кусочки сиру були як горошинки насіння гірчиці. Додати до соусу 2 ст.л. оливкової олії.Все перемішати. Соус готовий.
На тарілку викласти готову рибу і збоку соус. Смачного!
Комментарии
следить за комментариями