Нототенія запечена з молодим горошком під яєчно-сирною скоринкою.
Потрібно на 6 порцій:
- Риба нототенія 600 г
- Зелений молодий горошок 1 скл.
- Плавлений сир пастоподібний (типу Янтарь) 6 ст. л.
- Яйце куряче 6 шт.
- Сметана(молоко) 6 ст. л.
- Сіль 1 ч.л.
- Сир твердий 80 г
- Сік лимону 1 ч.л.
- Спеції для риби за смаком
- Борошно для смаження,олія за потребою
Нототенію (хек, мінтай, тріска) почистити, приправити спеціями та обваляти в борошні.
Я використовую торбинку.
Підсмажити рибу з обох боків на олії до золотавої скоринки.
Дати трошки охолонути та відділити рибне філе від хребта і плавникових кісточок.
Розкласти рибу по формочкам для запікання змащених олією.
Присипати зеленим молодим горошком.
Додати пастоподібний вершковий плавлений сир.
Білки відділити від жовтків.
Жовтки розтерти з сіллю,сиром і сметаною.
Білки збити в густу піну з соком лимону.
Викласти білки до жовтків та легенько перемішати.
Викласти яєчно-сирну масу в форми на рибу з горошком.
Запікати рибу під сирно-яєчною скоринкою в духовці 30-40 хвилин при 180 град.
Дуже смачна рибна запіканка. Горошок солоденький виходить і добре доповнює своїм смаком.
Подавати рибу запечену з молодим горошком під сирно-яєчною скоринкою гарячою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКрасота какая! Иннуш, вот только у тебя я научилась "играться" с молодым горошком Раньше только стручками ели и в супчик. Много его и не сеяли, так, для малых, побаловаться. А тут и с рыбой, и с сыром — красотень.
P.S. Твои формы вызывают легкую зависть (надо уже начинать писать письма Миколаю — пусть готовится)
У меня в этом году аж ДВА ведра замороженого
и это еще не конец могу выслать НП
Така ніжна рибка