"Лакатуци з Душею" подільсько-молдавські пиріжки

Автор: richinna 17 Ноября 2017
\
Ви колись куштували "Лакатуци з Душею"? 
Так називаються пиріжки з дуже цікавою і незвичною начинкою, десь ближче до Молдови,де народилась чарівна і добра дівчина Оля з Вінничинни, з якою я познайомилася в одній із мандрівок по колоритній Гуцульщині. Начинка і ідея від Олі,тісто від мене... так і з'явилися подільсько-молдавські пиріжки з "Душею" :)

Потрібно для начинки:

  • Сало, корейка 200 г
  • Зелена цибуля 1 в'язочка
  • Петрушка 1 в'язочка
  • Кріп зелений 3-4 в'язочки
  • Яйце куряче 1-2 шт.
  • Сіль,перець за смаком
Сало та корейку нарізати маленьким кубиком та стопити на сковороді до шкварок. Я спочатку топлю сало з прослойкою м'яса, а потім додаю мілко порізане сало. Перед мілким нарізанням краще сало підморозити. 
Посолити та поперчити. Шкварочки мають бути мілкими і м'якими. Дати остигнути в сковороді до кімнатної температури.
Мілко нарізати зелень петрушки.
Також посікти кріп. Кріп в цій начинці має домінувати.
Також нарізати зелену цибулю.
До зелені додати шкварки разом з топленим смальцем,перемішати.  
Додати яйце,посолити,поперчити та перемішати.

Потрібно для тіста:

  • Дріжджі живі 25 г
  • Вода темпер. 37 град. 75 мл
  • Олія соняшникова 75 мл
  • Цукор 25 г
  • Сіль 10 г
  • Гарбузове пюре(варене) 100 г
  • Борошно пшеничне вищого гатунку 600-650 г
  • Вода (окріп) 250 мл
Замісити швидке дріжджове тісто з гарбузовим пюре.  
Розвести дріжджі в теплій воді,додати гарбузове пюре, сіль,цукор,олію та перемішати. 
Додати борошно і замісити м'яке та трішки липке тісто. За допомогою олії (змастіть стільницю і руки) формувати пиріжки з "душевною начинкою" Чим тоньше буде тісто,тим краще.
Смажити лакатуци на повільному вогні в малій кількості олії з обох боків до готовності.
"Лакатуци з душею" подільсько-молдавські пиріжки з "душевною начинкою" дуже запашні і смачні. Добре смакують до перших страв. 

Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 18 Ноября 2017
# 0

З твоєї легкої руки я спробувала гарбузи майже у всіх видах тіста! Сонечко на тарілці! А тут ще назва — "Лакатуци"!

gutka 23 Ноября 2017
# 0

Чудові пиріжки. Я в радянські часи куштувала пиріжки з салом у Литві (Шауляйський район), але ж і смачні вони були в господині, от тільки я ще була замала (мені було може 11 чи 12), і не поцікавилась рецептом,  там щодня нас пригощали новими смачними стравами, одна краща за попередню....залишились тільки приємні спогади.

richinna 26 Ноября 2017
# 0

Дякую, Катруся! Рада, що навіяла тобі приємні спогади 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014