Я так і не знайшла в інтернеті, що таке зупка. Зрозуміло одне — це перша страва :) Автор рецепту Леся Кравецька.
Я так і не знайшла в інтернеті, що таке зупка. Зрозуміло одне — це перша страва :) Автор рецепту Леся Кравецька.
Знадобиться: 4 середні картоплини, 2 цибулини, 1 морква, ½ склянки сметани, 2 ст.л. борошна, 1.5-2л води, рослинна олія, сіль, перець, лавровий листок.
Картоплю нарізати маленькими кубиками і обсмажити на рослинній олії, щоб з'явилася скоринка.
Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на терці. Обсмажити цибулю и моркву на рослинній олії. Відкласти десь третину картоплі та зажарки, а 2/3 подрібнити блендером.
Вкинути все це в окріп, додати солі і перцю за смаком. Варити десь 10 хвилин.
Ретельно змішати сметану, борошно і півсклянки води кімнатної температури. Важливо, щоб не було грудочок. Додати сметану до каструлі і варити ще 5 хвилин.
Бажано під кінець додати зелені, але я про це забула.
Комментарии
следить за комментариями