Гострий домашній майонез зі смаком васабі.
Потрібно:
- Яйце 1 шт.
- Сіль 1/2 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Васабі (порошок) 2-3 ч.л.
- Оцет яблучний 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений 1/4 ч.л.
- Олія 200-250 мл
Процес приготування майонезу "васабі" такий самий, як
класичного домашнього майонезу.
Яйце вбити в глибоку ємність,додати цукор,сіль, васабі-порошок (або пасту) чорний мелений перець.
Влити
домашній яблучний оцет, якщо використовуєте звичайний 9-% оцет,потрібно зменшити до 1 ст.ложки.
Також на відміну від класичного майонезу ми додаємо замість гірчиці -васабі. Васабі можна додавати за смаком від 2-х до 5-ти ч.л.
Накрити яйце зі спеціями ногою блендера та влити олію.
Чим більше олії, тим густіший майонез.
Не відриваючи ногу від дна ємності починати збивати майонез.
Коли яйце зі спеціями стане однорідним, декілька раз підняти ногу блендера вверх-вниз і довести майонез до однорідності.
Дати майонезові "васабі" дійти в холодильнику кілька годин.
Зберігати майонез "Васабі" в закритій ємності в холодильнику до 5-ти діб.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиРецепт очень интересный, но смущает сырое яйцо.
насколько я помню,оно Вас уже не первый раз смущает берите перепелинные яйца
А без яйца,никак? Вы обещали рецепт майонеза без яйца. Если у Вас есть такой,то поделитесь пожалуйста. Буду Вам признательна.
точно, я постараюсь скоро сделать и выложу
Спасибо,буду ждать.
Васаби мне очень нравится, интересно, как это в майонезе! !
такой себе острый "хреновый майонез"
Упс. Как интересно. Васаби в порошке я не видела. Наверное, просто не обращала внимания. Инна, васаби цвет немножко даёт или нет? (по фотографиям судить трудно)
да,майонез такого цвета как на заглавном фото, салатовый
Порошок васаби продается в отделах для суш, но можно добавлять уже готовый.
Порошок просто разводится холодной водой и готов.