Хрусткі квашені кабачки дуже подібні за смаком на квашені огірки. Квашеними кабачками можна замінити квашені огірки в стравах. А також квашені кабачки добре підходять для закуски.
Потрібно на 1,5 л банку:
Кабачки (цукіні) молоді 1 кг
Листя хріну 2 шт.
Кріп (парасолька з насінням) 2 шт.
Часник 5-6 зубчиків
Естрагон (тархун) 10 см гілочки
На дно банки викласти придавлений часник та листя хріну.
Додати парасольку кропу
та гілочку естрагону.
Кабачки молоді та свіжі,помити і порізати на 2-3 ковбички, а їх на 4-6 частин.
Скласти цукіні щільно в банку.
Зверху порізати ще 1-2 зубчики часнику.
Прикрити кабачки парасолькою кропу та листям хріну.
Для розсолу:
Вода 1 л
Перець чорний горошком 10 шт.
Перець духмяний горошком 5 шт.
Лаврове листя 1 шт.
Коріандр (цілий) 1/2 ч.л.
Перцюга 1/2 шт.
Сіль крупна кам'яна 2 ст.л. з верхом
Цукор 1 ч.л.
До води додати всі спеції,сіль та цукор. Коріандр легенько роздавити в ступці. Варити маринад 5 хвилин під кришкою.
Залити процідженим маринадом кабачки, накрити марлею. Я використовую фольгу, в якій роблю виделкою дірочки зверху. Залишити кабачки при кімнатній температурі на 3-4 дні для сквашування.
Коли кабачки будуть готові, потрібно злити розсіл та дати йому закипіти. Верхній кріп та хрін викинути. Залити квашені кабачки теплим маринадом та зберігати в холодильнику або погребі.
Комментарии
следить за комментариями