Так хочеться навесні таких огірочків)))
І швидко,і вже... Для цього Вам потрібно знайти в квартирі на 5 хвилин "вільні руки", дитячі підійдуть))) та інгредієнти з рецепту пряних малосольних огірків.
Потрібно:
- Огірки 5 шт.
- Часник 5-10 зубчиків
- Сіль з верхом) 1 ч.л.
- Перець чорний(мелений) 1/3 ч.л.
- Лаврове листя 2 шт.
- Кріп сухий(розетка з насінням) 1 шт.
- Кріп свіжий 2 ст. л.
- Олія 1-2 ст. л.
- Банка(євро) з кришкою 1 літр.
Огірки порізати в банку: спочатку повздовж на 4 частини і поперек на 2 частини.
Ще має залишитися в банці місце для спецій.
Додати до банки з огірками: лаврове листя, кріп в розетці з насінням (можна тмін), часник, сіль, перець та олію.
Кріп зелений-порізати, часник-мілко подрібнити.
Чим більше кропу і часнику,тим краще!
Закрити банку щільною кришкою та енергійно струшувати 5 хвилин.
У мене малосольними огірками займається дочка... танцює з банкою 5 хвилин)))
З повної банки огірків залишається майже 1/2 банки.
Викласти пряні малосольні огірки в глибоку мисочку, разом з маринадом, та смакувати достаючи знизу із маринаду огірочки.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиНу, просто гениально ! И это всё за 5 минут... с танцами? Думаю, четвертинки и в пластиковую бутылку влезут — детским рукам самое то. Просто представила банку с рассолом в полете .. Как же кстати я вчера замороженные зелёные зонтики укропа нашла и не выбросила. И рассол можно использовать, наверняка вкуснющий! Иннуш, !
С бутылкой отличная идея,но у меня ребенок на пол головы уже выше за меня)))но еще ребенок! Особенно на природе, можно и бутылкой с огурцами в "мячик" поиграть Рассол действительно вкусный, моя Аня говорит, что в него надо обязательно огурчики макать И чем побольше укропа и чеснока,тем вкуснее!!!
Ага, это не рассол, а скорее соус получается. В него всё макать можно! Или как заправку для летних салатов использовать. Ну, всё, не могу, сейчас иду за огруцами и укропом.
Вот! Только маринада маловато у меня получилось. Я ещё добавила по паре листиков смородины, вишни и хрена (ну, как обычно) А так, всё точно по рецепту. Да, классный фитнесс для рук... и вкусный, безумно вкусный. Короче, нужно брать в два-три раза больше и 2-х литровую бутылку. Кстати, молоко продают "Яготинское" в бутылках с широким горлышком (недавно выбросила 3 шт)
До начала танцев
Угощайтесь!
Ж ень, у меня маринада тоже не очень много было,где-то пол стакана, это просто фото с остатками огурцов в тарелке,того так много рассола кажется, яж как обычно,забываю фоткать на заглавную)))) но может и к лучшему, чтоб видно было какой рассол получается)))
Знаешь, по вкусу очень напоминают огурцы из салата, который в банки закрывают. Мы раньше много делали... огурцы, помидоры, перец, лук, чеснок. Там заправка была с олией. И надо было выдерживать 15-20 мин., перемешивая, перед закладкой в банки и стерилизацией. Так вот, тот салат мне казался очень вкусным именно на начальном этапе. Короче, эти огурцы — мои однозначно! Они самые фаст огурцы из всех малосольных! Спасибо тебе огромное!
Это вчерашние,без рассола
Я вчера в тот рассол,что остался дорезала огурчиков на 4 по длине, подсолила,чесночку,укропчику и все в пакет. Оставила на столе на кухне...ммм...вот сижу жую)))))
Дуже швидкі огірочки
Я кожного літа готую малосольні огірочки з кабачками в пакеті (50/50).
Хоча трохи по-іншому: зелень, часник та приправи за смаком, але без олії. Правда часу на приготування йде більше (близько пари годин в холодильнику).
я з пакету більше огірки і помідори люблю
http://www.chef.com.ua/recepty/konservatsiya/malosolni-soloni-kvasheni-pomidori-v-paketi-malosolnye-ogurcy-i-pomidory-v-pakete-7280.html#.VzNc3_VkjDc
Але цей рецепт швидший і цікавий смак огірочків,для різноманітності те що треба!
Доречі, позавчора згадувала твої помідорчики) Скоріше б вже домашні виросли))
ага! Я сьогодня відро розсади базиліка купила за 15 грн, реально такий жмут великий і висотою см 40,таке ніби восени висмикали з городу))))) люблю дуже салат помідори,базилік,часник... а помідори ціна 30,але кажуть що і влітку ціна буде не мала,мінімум 10 грн,але ті хоть корінчиком пахнуть будуть))))) так любила в дитинстві зірвати в бабусі на городі помідору,повитирати в бабусину спідницю і одразу з"їстице були самі смачніші помідори,що пахнули корінчиком
Ми овочі влітку з села привозимо, від батьків
Але в спеку довго не лежать, а в холодильнику на всіх не вистачить місця, на жаль
10 грн — забагато, мені здається. Минулого року маленькі були по 3 грн, більші — дорожче трохи.
доречі,помідори в холодильнику швидше портяться ніж при кімнатній температурі
Теж читала таке, але на останньому поверсі влітку неймовірна спека і я навіть незнаю, що гірше)
зривати помідори "БУРІ" і вдома дозріють))) а в мене в квартирі вічна мерзлота,влітку прихожу з вулиці і вдягаюся))) північна сторона(((
Це краще, ніж спека))
Я в кінці літа так і робила, то деякі пропали, а всі інші дозріли, але не так як на грядці.
я каждый год в начале осени, когда убираем растения с огорода, все зеленые и бурые помидори собираю в картонные ящики и отправляю в подвал
последние дозревшие помидоры обычно доедаем в конце ноября — начале декабря
меня муж все просит наквасить ему зеленых помидор,но чтоб были такие как в школе
жду рецепт квашеных как в школе!
у нас тоже "беда" с зелеными помидорками — муж каждый год покоя не дает из-за них только просит маринованные с острой заправкой
цікавий рецепт і спосіб, люблю огірочки і свіжі, і малосольні і мариновані і квашені))))я роблю трішки по іншому, але спробую і твій спосіб)))
Дякую! а якщо по іншому, то чому ще немає рецепту на ШефПоварі?
там все дуже просто , але обіцяю відзняти і поділитись)))
P.S. я трішки була випала зі звичного життя: більше місяця в гіпсі, а далі ще більше тривала(тай триває) реабілітація...відповідно мало фото і рецептів, та вже набагато краще, майже бігаю)))
да,неприємність! нога?
Еще один быстрый рецепт-выручалочка от тебя! Забираю в КК!
Я ещё свеженьких не наелась, но в начале июня, как обычно, потянет на малосольные: как раз сезон профессиональных праздников открывается, и на природу к шашлыку самое то будет! Спасибо!
на здоровье,Яночка!
а я весной именно свежие люблю, но танец с огурцами тоже попробую