Можна зомліти від аромату таких голубців!!!
Хочу поділитися рецептом голубців,які стали для мене знахідкою разом з новим помічником на моїй кухні))), так як я люблю голубці, але не люблю запах традиційних голубців,який надає їм капуста і т.д.
Спробуйте приготувати голубці по-новому з айвою і Ви очманієте від нового аромату і смаку голубців. Айва надає кислинку та аромат голубцям,перебиваючи запах вареної капусти.
Дуже смачна і ароматна страва!
Потрібно:
- Айва(домашня,запашна) 2-3 шт.
- Фарш яловичина+свинина 600 г
- Цибуля 2 шт.
- Морква(маленька) 1 шт.
- Рис 8-10 ст. л.
- Капуста 2 кг
- Помідори перетерті свіжі(морожені) 2 ст. л.
- Бульйон або вода 1 літр
- Сіль,перець чорний мелений за смаком
Рис залити окропом та дати запаритися.
Листи капусти попарити 1-2 хвилини.
Я в каструлю з окропом додаю сіль,1 ст.л. оцту та 1/6 ч.л. соди.
До м'ясного фаршу додати потерту на крупній тертушці цибулю і на тертушці з малесенькими вічками- моркву.
Посолити та поперчити фарш для голубців, все добре вимішати.
Додати до фаршу з овочами охолоджений рис.
Вимішати фарш для голубців та додати ще спеції,якщо потрібно. Фарш має бути трішки пересоленим.
З'явився в мене новий помічник на кухні "пристрій для загортання долми і голубців".
В інструкції до ДОЛМЕРА був рецепт, як приготувати долму і там була порада: "додайте кілька скибочок айви до долми, поклавши зверху, і це додасть страві відмінний смак і аромат"
Так як виноградного листя я не маю, виникла ідея приготувати голубці з айвою.
Правда, я поклала не декілька скибочок, а декілька штук айви ,порізані на скибочки.
Ось такі голубці виходять за допомогою пристрою для голубців.
Працюється на ньому швидко і легко,голубці виходять одного розміру на один-два укуси(в кого який укус))))), головне,щоб капуста була тонка, порізати капусту по розміру і не пеерборщити з начинкою, фаршу йде на один голубець 1 чайна ложка з верхом.
На дно каструлі мультиварки застелити декілька листів капусти.
Складати в каструлю голубці. В мене вийшло біля 80 штук голубців.
Можна перекласти айву між шарами голубців.
Я нарізала айву скибочками без серцевини.
Домашня,ароматна айва, з айвою з супермаркету не рекомендую готувати.
Залити голубці бульйоном чи водою, нарівні з голубцями, додати пюре зі свіжих помідор.
З готовим томатом мабуть буде інший смак.
В мене заморожене помідорне пюре,тому я дала закипіти спочатку голубцям,щоб помідори розморозились.
Можна обійтися і без помідор!
Виклала зверху на голубці айву.
Вкрила листом капусти(не обов'язково).
Включила програму в мультиварці "тушкування" 1 година.
Подавати голубці гарячими разом з айвою або без неї, я люблю з айвою.
Коли відкриваєш кришку мультиварки...можна зомліти від аромату страви,голубців з айвою!
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОбалдеть! Хотя я редко делаю классические голубцы (больше ленивые, даже супер ленивые, типа лазаньи), но айва у меня теперь замороженная есть (кстати, после твоей свинины с айвой).
я скажу больше,что теперь я и ленивые буду делать с айвой, этот рецепт понравился всем моим домочадцам и все единогласно решили,что теперь голубцы будут только с айвой!
а вот морозить айву я не пробовала,она у меня до весны стоит,если сорванная. Как она после заморозки?
Нормально, немного мягче, когда готовишь. Я теперь всё морожу (камера), даже огурцы летние, домашние для зимней окрошки.
Як цікаво !
уууууу какой рецептик, все как всегда, но с "изюминкой" айвой