Досі готуєте омтет з молоком,вершками чи сметаною?! Пропоную приготувати надзвичайно смачний, легкий і ніжний омлет з рідкою серединкою, який готується за декілька хвилин.
Швидкий і поживний сніданок з яєць, сиру і зелені.
Потрібно на 1 порцію:
- Яйце куряче 3 шт.
- Сіль,прець за смаком
- Сир твердий (за смаком) 1,5 ст. л.
- Зелень за смаком 1 ст. л.
- Вершкове масло (заморожене) 25+25 г
Перед тим,як почати приготування омлету по-французьки, потрібно підготовити всі інгредієнти.
Курячі яйця розбити в глибоку мисочку, посолити і поперчити.
Зважайте на те,наскільки солений ваш сир.
Сир натерти на тертушці,я люблю пармезан(середньої витримки,який добре натирається,ви можете взяти улюблений)
Зелень дрібно нарізати, це може бути зелена цибуля, зеленийчасник, черемша, петрушка, кріп... за вашими вподобаннями.
Поставити тефлонову сковороду з товстим дном на маленький вогонь і дати прогрітися 3-4 хвилини.
25 г замороженого вершкового масла порізати маленьким кубиком.
В яйцях роздавити жовток.
Інтенсивно збивати яйця з сіллю та перцем 30 секунд.
Такой омлет готується подібно до
"єгипетського омлету" але виходить набагато ніжнішим.
Додати до яєць вершкове масло.
На добре прогрітій сковороді розтопити 25 г вершкового масла.
Вилити на сковороду яйці з маслом та зробити середній вогонь.
Постійно помішуючи силіконовою лопаткою від країв до середини смажити омлет декілька секунд, розподіляючи його по всій поверхні сковороди.
Коли яйця стануть густішими, десь на 70 відсотків загуснуть, розрівняти лопаткою...
Зняти сковороду з омлетом з вогню, посипати зеленню та сиром,накрити кришкою і відкласти в сторону на 2 хвилини, щоб омлет піднявся і став повітряним.
Саме головне в цьому французькому омлеті - не перетримати його на вогні!
На вигляд омлет має бути наполовину рідким.
Омлет виходить дуже ніжним,тому його легко порвати. Поверніть сковороду з омлетом на вогонь на 20 секунд і викладіть омлет на дошку з пергаментом або одразу на широку добре прогріту тарілку
Подавати ніжний і смачний омлет по-французьки гарячим з будь-яким червоними гострим соусом.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСмачний сніданок
і поживний
Це те, що я не тільки повинна, але і з радістю буду їсти за своєю дієтою! І з зеленою морковкою!
В мене яєшні всякі всілякі їсть тільки Аня а так більше нікого особливо не здивуєш
Смачний омлет)))приготую, я колись переглядала відео Джеймі Олівера, він готував кілька видів яєшні: по-англійські, по-французькі, по-американські)) також прикольно
А я чомусь не люблю відео рецепти,сама не знаю чому? мабуть тому, що вічно немаю часу
ну так......я колись також мала дуже мало часу на такі речі......