Дуже люблю випічку на основі кисломолочного сиру. Хочу поділитись з Вами рецептом своїх улюблених пиріжків з яблучною начинкою.
Ингредиенты
- борошно пшеничне 220-250 г.
- сир домашній 150 г.
- яйце 1 шт.
- цукор 75 г.
- олія рафінована 6 ст. л.
- дрібка солі
- розпушувач тіста 1,5 ч.л.
- для начинки:
- яблука 2 шт.
- цукор до смаку
- мелена кориця 0,5 ч.л.
Для початку потрібно приготувати начинку: яблука стрети на грубій терці і викласти на розігріту сковорідку, додати цукор до смаку і протушкувати до загустіння. При кінці додати 0,5 ч. ложки меленої кориці.
У глибокій мисці з'єднати кисломолочний сир,цукор, яйце, дрібку солі і олію.
(Олію потрібно використати без запаху, рафіновану, у мене ріпакова).
Борошно просіяти з розпушувачем; спочатку більшу половину додати до сирної маси. Ретельно перемішати.
Борошно потрібнододавати порціями і місити тісто, на присипаній борошном поверхні, поки воно не буде м'яким і еластичним.
Борошна може знадобиться більше чи менше - в залежності від якості сиру.
Тісто розкачувати завтовшки 5 мм. і за допомогою ножа вирізати прямокутники. У мене виходить 5-6 пиріжків.
Тепер формуємо пиріжки: викласти на половину тіста
по ложці начинки, зробити на тісті надрізи і загорнути, краї гарно скріпити за допомогою виделки, аби начинка не витікала при запіканні. Пиріжки викласти на вистелену папером форму для випічки.
Випікати пиріжки при температурі 180-190 градусів близько 20 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямиКакие же аппетиный фото! Спасибо
дякую, пиріжки дуже смачні
Дуже апетитні
дякую, Оксана)))