Для тих, хто любить хрустке
тонке тісто в піці, та ще й з кукурудзяним ароматом і смаком.
Не вистачило пшеничного борошна,прийшлося знову експерементувати...як завжди, вдало...смачно...ароматно)))
Потрібно на 3 піци:
- Борошно пшеничне 250 г
- Борошно кукурудзяне 100 г
- Вода тепла 200 мл
- Дріжджі сухі 2 ч.л.
- Сіль 3/4 ч.л.
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Борошно кукурудзяне для підсипки 3 ст.л.
Замісити м'яке тісто з борошна пшеничного, кукурудзяного, дріжджів, води та солі.
В кінці замісу додати до тіста оливкову олію.
Розділити тісто для піци на 3 частини та залишити,щоб тісто підійшло.
Протушкувати помідори на оливковій олії до м'якості.
Додати трави,спеції та часник,перемішати та протушкувати 2 хвилини.
Або взяти готовий
соус для піци.
Взяти 1 ст.л. кукурудзяного борошна та посипати стіл.
Руками розім'яти одну кульку тіста.
Сформувати круглий корж для піци.
Я це роблю руками,можна взяти і качалку.
Змастити тісто соусом та відправити в розігріту духовку до 200 град. на 10 хвилин.
Натерти сир та порвати руками базилік.
Викласти на корж з соусом начинку за бажанням, базилік,
Засипати все тертим сиром, чим більше тим краще. Бортик в піці я роблю навмисно,його дуже любить моя дочка)))
Довести піцу до готовності в духовці.
а якщо тісто для піци з кукурудзяним смаком і ароматом? ...ммммм...
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями