Якщо вам подобається тушкована цибуля, ця страва безумовно, вам смакуватиме. Ми спробували — нам сподобалось.
Ингредиенты
- цибуля ріпчаста 500 г.
- селера(стебла) 2-3 шт
- олія оливкова 2-3 ст. л.
- мед/цукор 2 ст. л.
- вино біле(сухе) 3 ст. л.
- оцет винний 2 ст. л.
- томатний сік 120 мл.
- сіль, перець за смаком
- улюблені спеції
цибулю почистити і нарізати пір'ям;
у великій сковороді розігріти олію, додати цибулю і смажити близько 5 хвилин;
додати мед і обсмажити одну хвилину;
залити оцтом і вином(можна без вина), добре перемішуючи;
селеру нарізати скибочками, додати до цибулі, перемішати;
все залити томатним соком (або ложку пасти розвести у половині склянки води, у мене перетерті помідори на зиму з баночки) і перемішати.
Довести до кипіння і варити, поки соус не загусне; приправити сіллю і перцем за смаком.
Я додала ще солодку мелену паприку.
Я люблю гостре, тож додала ще маленький сушений перчик чілі.
Готувала на обід до пасти.
Комментарии
следить за комментариямиСкажіть,будь ласка, а корнева селера не підійде? Бо черешкова або стеблева дорогувата.
Цю страву потрібно готувати тільки з черешковою....
Чудова пісна заправка до пасти
так, дуже пісна)))
Справді, дуже смачно, і не тільки до пасти! Катя, а що це за кубики у місочці?
дякую за уважність, це вино, заморожене))))
яка ти розумниця. Це, мабуть, залишки вина. Дуже зручно!
так, якось недопили вино....
Дуже апетитно виглядає
дякую)))
И рецепт, и фотографии — выше всяких похвал.
Дуже дякую