Це рецепт знов від Вікторії Попін. Це напевно найпростіше що можна приготувати в сезон фруктів, але коли додати ще цедру і сік апельсина це ще смачніше та корисніше.
Ингредиенты
- вода 2,5-3 л.
- ревень 400 г.
- полуниця 400 г.
- цедра та сік з 2-х апельсинів
- цукор 150 мл.
Ревінь
помити, порізати брусочками. Полуницю помити.
Ревінь, полуницю, цукор і воду помістити в 3-х літрову каструлю. Довести до кипіння і варити 5 хвилин.
Вичавити сік з апельсина і натерти цедру. Зауваження від Вікторії:
під цедрою розуміється тільки помаранчева частина шкірки, а не вона вся. Якщо знімати цедру неправильно, зачіпаючи світлу частину шкірки, компот буде гірчити.
Додати цедру і знову довести до кипіння.
Влити апельсиновий сік і зняти компот з вогню.
Компот охолодити, відцідити і подавати.
Комментарии
следить за комментариями