Пиріг виходить дуже соковитий із хрумкою скоринкою.
Тісто:
- масло 250 г
- цукор 5 ст. л.
- сіль 1/2 ч.л.
- сметана 1 ст. л.
- сода харчова 1/2 ч.л.
- борошно 400 г.
- Начинка:
- яблука 5-6 шт
- цукор 1/2 склянки
- цукор ванільний 1 пакетик
- сметана 250 мл
- яйця 2 шт
Мяке масло збити з цукром, сметаною і борошном, додати погашену соду, замісити тісто. 1\3 частину тіста покласти у морозильну камеру.Більшу частину викласти у форму і розрівняти рукою, зробити невеличкі бортики.
Яблука почистити, натерти на грубій терці, відцідити сік, додати цукор, ванільний цукор.Викласти яблучну масу на тісто.
Зверху залити кремом(збити сметану з яйцями).
На крем потерти тісто з морозилки.
Пекти пиріг при 180С приблизно 40 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямиА в нас в цьому році яблука не вродили
В нас хороший урожай яблук, так я великий любитель випічки з яблуками,мене це дуже радує