Дуже томатний,смачний та ароматний!
Якщо бажаєте кетчуп "чілі"
то замініть паприку на мелений червоний перець.
Також рекомендую спробувати смачний
кетчуп з томатів і фруктів,який теж добре прижився в моїй сім'ї.
Ингредиенты
- помідори 2 кг.
- болгарський перець 4-6 шт.
- цибуля 6 шт.
- яблука 6 шт.
- перцюга 1 шт
- цукор 150 г
- оцет 50 мл
- сіль 1 ст. л.
- паприка 1 ч.л.
- кориця 1 ч.л.
- духм'яний перець 5 шт.
- гвоздика 5 шт
Перець почистити від насіння.
Насіння можна залишити на
приправу.
Порізати великим кубиком.
та помідори.
Скласти все в кастрюлю чи казанок.
Додати перцюгу
та томити в духовці при 180 град. 3 години.
В мене духовки немає,
тому я варила на плиті 1,5 години без кришки.
Перетерти овочеву суміш через сито
разом з перцюгою.
Додатково томатно-овочеве пюре
можна перебити ногою блендера.
Духм'яний перець та гвоздику розтерти в порошок.
Додати до пюре оцет,цукор,сіль
та спеції.
Перемішати та варити ще 30 хвилин.
Розлити кетчуп по стерелізованим баночкам та закатати.
Вихід:2,5 л
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиМне бы сейчас перцюги пару штук. Осенняя простуда. Иннушик,вышли баночку
выздоравливай! Я за сутки вылечилась маслом черного тмина и чаем с имбиря!
Где ж взять масло тмина???
я у мусульман покупаю! не просто тмина,а черного тмина! поищи в нете.
Фотозвіт по рецепту!
Вчора "на пробу" зробила одну баночку. Сподобалось! Сьогодні — ще одну! Відрізняються трошки по кольору, так як вчорашню робила з червоних помідорів, а сьогоднішню — із залишків помідор — разнокаліберних і різнокольорових, тому і кетчуп вийшов оранжевого кольору. Вийшла смачна штукенція, яку і до страв подавати, і на хліб намастити, і до борщика можна додавати. Порадувало й те, що з рецептом ніякої мороки і зараз всі продукти є з города у великій кількості. З наступної партії помідорів закрию обов*язково ще, тому що ця кількість кетчупу, боюсь, до зими "не доживе"....
Одним словом, Иннусик, велике дякую за рецепт!
На здоров"я! Спробуй ще такий кетчуп з томатів і фруктів!