Солоні помідори з часником та зеленню за 1-2-3 доби.
Два смачних та швидких рецепти.
Помідори з часником і кропом, та
Помідори з петрушкою,цибулею і перцем.
Для помідор з часником і кропом:
- Помідори(невеликі) 6 шт. 500 г
- Кріп зелений 0,5 пучка
- Часник 1 головка
- Сіль 2 ч.л.
Часник з кропом посікти ножем, додати сіль.
Сіль потрібно розрахувати приблизно так:
Якщо маленька помідора(на один укус) -1/4 ч.л. на 1 помідорку.,
Невелика(як у мене)- 1/3 ч.л.,
Середня-1/2 ч.л.солі,
Велика- 3/4 ч.л. солі.
Перемішати сіль з часником та зеленню.
З помідори вирізати плодоніжку.
Я вирізала кавовою ложечкою, можна маленьким ножем.
Тією ж ложечкою начинити помідори часником та кропом з сіллю.
Для помідор з петрушкою і цибулею:
- Помідори 500 г 6 шт.
- Цибуля (середня) 1 шт.
- Петрушка зелена 0,5 пучка
- Перець чілі 1 шт.
- Сіль 2 ч.л.
Цибулю подрібнити разом з петрушкою та перцем.
Додати сіль та начинити помідори.
В контейнери де будуть солитися помідори можна викласти на дно сухий кріп,петрушку, листя вишні чи смородини.
Викласти помідори фаршировані часником та зеленню в один шар.
Бажано,щоб томати були однакового розміру!
Якщо вони будуть різного розміру,тоді в отвір потрібно буде спочатку засипати сіль(згідно вище приведеному розрахунку солі на 1 помідору), а тоді закласти зеленню з часником чи цибулею.
Закрити кришками та залишити при кімнатній температурі на добу.
Далі ще одну-дві доби витримати в холодильнику.
Як швидко помідори стануть соленими (квашеними) залежить від кімнатної температури,розміру томатів і т.д.
Зберігати в холодильнику до 2-х тижнів.
Смачного!
Комментарии
следить за комментарияминям-ням! сделаю такие, уж очень вкусно выглядят
ок! жду с отчетом!
добре
! буде!
да, вместе с начинкой, она к тому времени тоже сквасится и станет мягкой
Их даже можно будет разрезать на пополам или на 4 части,если большие.
Помидоры берите плотные и мясистые.
Иннуш, ты, умничка, хорошо написала про соль в рецепте. А то я уже пересолила
малосольные
фаст-огурцы в контейнере. Потом у тебя прочитала, что их лучше "попками" в соль макать.
да,но много зависит от сорта, температурных условий и тойже соли

Юра(forum) уже бы меня заругал,как профес.повар
цікавий рецепт, апетитні помідорки)
Дякую!
прикольно
надо попробовать
Натали,пробуй на здоровье!