Коржики з цибулею та маком колись пекла моя мама і рецепт їх приготування я знайшла саме в її записничку. Смак досить цікавий - вони чудово підійдуть як до перших страв, так і до чаю...
Коржики з цибулею та маком колись пекла моя мама і рецепт їх приготування я знайшла саме в її записничку. Смак досить цікавий - вони чудово підійдуть як до перших страв, так і до чаю...
Нам потрібно замісити дріжджове тісто - для цього 1 ч.л. сухих дріжджів розчиняємо у 2 ст.л. теплого молока та додаємо 1 ст.л. цукру і відставляємо на 15 хвилин.
Тим часом почистимо цибулю (4 шт.) та дрібненько її поріжемо, а потім трохи обсмажемо разом зі столовою ложкою смальцю.
Півсклянки маку необхідно залити окропом і хвилин через 10 ретельно злити воду.
150 г смальцю за допомогою вилки з"єднати з борошном (десь 250-300 г), щоб утворилась масса із крихт.
Крихку масу солимо за смаком, додаємо 3 яйця та перемішуємо. Потім висипаємо мак та вже схоловшу цибулю і замішуємо тісто.
Воно повинно бути не дуже крутим, то ж доведеться дошку підпилювати борошном.
Тісто розкатати та за допомогою склянки видавити коржики, можна просто порізати ножем у вигляді ромбів.
Викласти коржики на посипане борошном деко, змастити збитим яйцем та посипати кунжутом.
Випікаються вони при високій температурі й досить швидко - 15-ти хвилин їм достатньо, щоб підійти, пропектися і підрум"янитись.
З указаної кількості інгрідієнтів коржиків виходить досить-таки багато, принаймні неочикувано для мене.
Думаю, що пекла їх не останній раз - як на мене досить простий та цікавий варіант солоної випічки!
Комментарии
следить за комментариямиОтличный коржики, безсомненно! В Польше есть блюдо 99% похожее на это, называется Люблинские цебуляки или цебуляж , история этого блюда восходит ко временам Казимира Великого .
Спасибо за информацию