1. Борошно просіяти, додати дріжджі, сіль, цукор, перемішати. Влити в борошняну суміш кефір та олію, розмішати дерев’яною лопаткою. Вимісити тісто протягом 5–10 хв, накрити рушником та залишити у теплому місці на 1,5–2 год.
2. Від м’яса відрізати шматок вагою 150–200 г, розрізати його на дрібні кубики. М’ясо, що залишилось, сало та часник пропустити через м’ясорубку. Білки збити в піну з 1 ч. л. холодної води. Додати збиті білки, сіль та перець у м’ясний фарш, вимішати до однорідної маси.
3. Готове тісто розрізати на 5–6 шматочків. Кожен скатати ковбаскою, а потім розкатати у вигляді смужок шириною 4–5 см. На смужки тіста викласти фарш, по ньому розкласти кубики м’яса. Краї тіста підняти над начинкою, защипнути та сформувати ковбасу.
4. Викласти ковбасу по спіралі (не дуже щільно) на деко, до неї "приліпити" наступну ковбасу і т. д. Залишити на 15–20 хв. Потім змастити яйцем, посипати кунжутом. Випікати 40–50 хв у духовці при 200 °С.
5. Готову страву прикрасити редисом та петрушкою.
Комментарии
следить за комментариями