Хочу поділитися одним секретом, як швидко та без турбот приготувати м'яку,
ніжну і соковиту свинячу чи яловичу печінку.
За 20 хвилин найжорсткіша і гірка печінка перетвориться на м'яку та солодку,
і приготується за 10 хвилин.
Печінка буде танути в роті і Ви назавжди забудете про жорстку та суху "підошву" з печінки)))
Спробуйте та Ви будете в шоці!
Інгредієнти
- Печінка свиняча 500 г.
- молоко 1 стакан
- сода харчова 1 ст. л.
- борошно 1 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Тім'ян 5-7 гілочок
- оливкова олія 2 ст.л
- Вершкове масло 50 г
- Цибуля 2 шт
- Сухе біле вино 100 мл
- Базилік 5-7 гілочок
- Мускатний горіх,перець
- Сіль в самому кінці приготування !!!!!
Печінку помити,порізати на смужки та
замочити в молоці на 10 хвилин.
Злити молоко.
Додати до печінки 1 ст.л. харчової соди та перемішати,
залишити на 10 хвилин.
Промити печінку дуже добре під проточною водою від соди.
Також цілий кусок печінки можна помити
і не знімаючи плівку добре натерти содою( на кг печінки 2-3 ст.л. соди) та залишити
на ніч в холодильнику,
а далі все за Вашим рецептом.
Ароматизувати олію часником та тім'яном.
Видалити часник та чебрець.
Печінку викласти на паперові рушники,
просушити та посипати борошном.
Смажити свинячу печінку на великому вогні по 2-3 хвилини(залежить від розміру кусків)
з обох боків,
щоб змінила колір та трошки зарум'янилася.
Сковорода має бути з широким дном,
щоб печінка смажилась в один шар.
Відкинути печінку на тарілку.
Таку печінку можна вже їсти "без тюнінгу" вона вже така,
як має бути: найм'якша,найніжніша та найсоковитіша.
Залишилось лише посолити!
Обірвати листочки з гілочок базилка.
Цибулю порізати напівкільцями.
Такий базилік росте в мене в горщику вдома))).
В сковороду де смажилась печінка
додати вершкове масло,
цибулю та стебло від базиліку.
Смажити цибулю до золотистого кольору.
Викинути стебло базиліку.
Влити в сковороду з цибулею вино,додати смажену печінку та протушити 3 хвилини.
Все готується на вогні "вище середнього"!
Коли вино майже випарується,
додати до печінки з цибулею
перець чорний мелений та мускатний горіх
та перемішати.
Мускатний горіх добре смакує до печінки!
Додати до свинячої печінки листочки базиліку
Аж тепер можна посолити печінку!
Не соліть печінку на початку чи під час готування,
а в самому кінці!
Посолити, перемішати,виключити вогонь
та накрити кришкою.
Дати постояти 5 хвилин.
Смачна,ніжна, м'яка та соковита свиняча печінка!
Раніше, я з свинячої печінки готувала тільки паштет або тушкувала її годинами, але вона всерівно не була такою м'якою та соковитою!
Прикрасити печінку свіжим базиліком.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиИннуш, я даже не спрашиваю, что и почему, просто забираю в КК Завтра пойду за печенкой
жду!
Никогда в жизни не ела свиную печень и не готовила ее. В шоке все еще пребываю
очень вкусно, главное не передержать на огне
да,Натали, ті права, печень не любит длительной жарки
Машуль,пора поробовать хотя можеш и говяжую так приготовить