Плов з булгуром, замість рису - став для мене ідеальним пловом! Я не любитель рису, тому булгур для мене справжня знахідка. Дякую, друзям, які познайомили мене з булгуром під час подорожі по пустелі. Мені напевно має бути соромно, але це моя одна з перших страв з булгуром, але запевняю - неостання! Дуже смачна крупа з твердих сортів пшениці.
Такот, казан або мультиварка, розігріємо олію з топленим маслом та закинемо яловичу вирізку порізану кубиком.
Нам потрібні гарні піджарені кусочки м'яса.
Наріжемо цибулю чвертькільцями, моркву брусочками.
До піджареної яловичини додамо цибулю, перемішуємо і спеції (кумін, коріандр, спеції для плову)
Зверху моркву, закрити кришку на 5 хвилин, перемішати.
Смажити помішуючи періодично до золотавості.
Булгур цілий (не потрібно мити) додаємо 1 склянку в казан, перемішуємо і обсмажуємо декілька хвилин помішуючи. Додаємо головку часнику, сіль, барбарис, знову кумін в зернах, заливаємо водою на "два пальця" як на плов. І одну перцюжку зверху.
Викладаємо гіркою плов на блюдо, посипаємо зеленню, подаємо з салатом для плову.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЛюблю булгур https://chef.com.ua/recepty/zavtraki/bulgur-v-multivarci-11350.html#.W7XvfFJRfIU дуже часто готую
Тоже очень люблю готовить плов с булгуром, только готовлю его в основном в пост, он сытный очень и мне кажется очень хорошо с грибами. Салаты с булгуром мне тоже нравятся, иногда Табуле готовлю не с кус-кусом, а с булгуром, вкусно.