Смачні тефтелі в мультиварці в кисло-солодкому соусі. Печені тефтелі з незвичним смаком підливи,полюбилися нам з першого разу,дуже смачно з макаронами.
Описую рецепт і хочеться приготувати ще і ще,дуже смачний соус-підлива!
Для тефтелей потрібно:
- Фарш м'ясний (яловичина+свинина) 350 г
- Картопля 150 г
- Цибуля 1/2 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Манка крупа 2 ст. л.
- Сіль,перець за смаком
До м'ясного фаршу додати порізану мілко цибулю,натерти на мілкій тертці картоплю.
Вимішати фарш для тефтелей з цибулею і картоплею.
Зробити в масі для тефтелей поглиблення і вбити яйце.
Посолити та поперчити,додати манку і по часовій стрілці виделкою розмішувати поступово захоплюючи фарш.
Все добре вимішати та залишити фарш для тефтелей для набухання манки.
Тим часом приготувати кисло-солодку підливу для тефтелей.
Для кисло-солодкого соусу-підливи:
- Олія 3 ст. л.
- Цибуля 1/2 шт.
- Часник 3 зубч.
- Томатна паста 3 ст. л.
- Соєвий соус 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет 1 ч.л.
- Кленовий сироп 1 ст. л.
- Сік вишні 6 ст. л.
- Тім'ян 1 ч.л.
- Сіль,перець за смаком
- Крохмаль 1 ч.л.
В олії тушкувати цибулю до прозорості,додати порізаний часник,через 1 хвилину додати томатну пасту.
Все перемішати і смажити 2 хвилини.
Влити до сковороди соєвий соус.
Кленовий сироп, який можна замінити на штучний мед.
Вишневий сік (в мене сік з вишень у власному соці з цукром) та бальзамічний оцет.
Сіль та цукор за потребою.
Варити кисло-солодкий соус в сковороді 2 хвилини,додати тім'ян та виключити вогонь.
Залишити кисло-солодку підливу для тефтелей остигати.
Випікати в бутербродниці тефтелі.
До легкої скоринки. Тефтелі добре тримають форму.
Викласти запечені тефтелі в каструлю мультиварки.
До соусу для тефтелей влити крохмаль розведений у холодній воді.
Збити блендером кисло-солодкий соус до однорідності.
Залити печені тефтелі кисло-солодким соусом.
Долити гарячу воду або бульйон та включити програму "кип'ятіння".
Через 10 хвилин,програма "кип'ятіння" переключиться на "підігрів"
На підігріві залишити тефтелі в кисло-солодкому соусі, ще на 15-20 хвилин.
Тим часом можна приготувати гарнір.
Тефтелі в кисло-солодкому соусі в мультиварці.
Добре смакують тефтелі і соус-підлива з макаронами.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКрасота!
Спасибо,Андрей! это еще и очень вкусно
А-а-а У меня только что подоспели тефтельки к ужину. Ну, где я была Иннуш, а где ты кленовый сироп взяла? Мы аж из Словакии везли и слопали весь.
Я у мужа взяла одну бутылочку))) ему откуда-то привезли для рыбалки)))))) а вообще в интернете видела продается,правда стоит недешево)))
Кленовый сироп — для рыбалки? Это если на золотую рыбку Иннуш, мне вот крахмал в твоем соусе очень нравится — беру на заметку обязательно (где же наша Машунька). Вообще, соус универсальный!
Да,у меня дома,почти производство для рыболовли))) А крахмал я начала много где применять вместо муки, от муки изжога печет
Это вообще "бомба" — крахмал вместо муки в соусах. Вроде, просто, а самой додуматься... эх, курица
Для меня тефтели — это фарш с рисом. Думаю, что вариант с картофелем должен быть нежнее Да и соус очень интересный. Короче, утащила в КК. Спасибо!
У меня просто небыло риса,ну и времени...с картошкой более сочные и быстрее готовятся. А соус суперский,я вчера в таком соусе стейки тушила,вкуснятина.
На здоровье!