Домашній сир з тміном і паприкою

Автор: richinna 21 Февраля 2017
Домашній сир з тміном і паприкою
Ніжний і ароматний домашній солений сир з тміном, пластівцями копченої паприки та вершково-солодкуватим смаком, приготовленний в мультиварці.

Потрібно:

  • Молоко свіже 1 л
  • Молоко підкисше 2 л
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сичужний фермент на кінчику ножа
  • Вода 50 мл
  • Тмін (насіння) 2 ч.л.
  • Паприка(копчена) пластівці 1 ч.л.
  • Сіль (морська, гімалайська) 3 ч.л.
Яйця і кисле молоко має бути кімнатної температури.
Свіже молоко довести до кипіння в мультиварці. 
Тмін, паприку і сіль розтерти в ступці.
Яйця збити до однорідної піни.
Додати підкисше молоко та знову збити. 
У воді розвести сичужний фермент. 
Якщо молоко дуже кисле,то можна і без ферменту, але як на мене,він надає особливого смаку і аромату сиру.
До гарячого свіжого молока додати яєчно-молочну суміш, тмін з сіллю та паприкою.  Розмішати і влити сичужний фермент. Це раз розмішати 20-30 секунд. 
Вимкнути мультиварку.
Закрити каструлю мультиварки і залишити на 30 хвилин.  Зверху має створитися густа і пружня сирна маса.
На сито з марлею в 3-4 шари відцідити сир, покласти під прес на 4-6 годин. 
Викласти на тарілку та присипати крупно змеленою сіллю.
Зберігати сир в холодильнику. 
Чим довше домашній сир з тміном і паприкою стоїть в холодильнику, тим щільнішим він стає. 



Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Oksana_sadova 21 Февраля 2017
# 0

richinna 11 Марта 2017
# 0

konfairy 22 Февраля 2017
# +1

После моцареллы я молча всё конспектирую

richinna 11 Марта 2017
# 0

Zmeychka 10 Марта 2017
# 0

Ты большая умничка, Инночка! А я лентяйка все никак не доберусь до домашних сыров!

richinna 11 Марта 2017
# 0

всему свое время все будет вовремя

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014