Осінь...жовтень...рулька... і конкурс від ТМ"Жменька")))
Соковита рулька в мультиварці з легким пікантним смаком і пряним ароматом линону, лаванди і хмелю.
Потрібно:
- Рулька (свиняча гомілка) 1 шт.
- Часник 5-6 зубчиків
- Лимон з цедрою 1/2 шт.
- Розмарин (сушений) 1 ст. л.
- Соль 2 ч.л.
- Марокканська суміш,чорний мелений перець по 1/2 ч.л.
- Базилік зелений 2 ст. л.
- Гірчиця (солодка,лагідна) 1 ст. л.
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Перець чилі за смаком
- Пиво (живе) 330 мл
- Мінеральна газована вода 330 мл
- Лаванда 1 ч.л.
Щоб зубчики часнику швидко очистити, їх потрібно придавити лезом ножа паралельно до дошки,щоб лушпиня тріснуло та очистити.
Лимон разом з шкіркою порізати на куски та скласти в блендер додавши всі інші спеції.
Перебити маринад для рульки в густу пасту.
Рульку попередньо вимочити у воді (ніч в холодильнику). Почистити шкіру ножем до білого кольору.
Гострим ножем по спіралі прорізати шкіру на рульці.
Рясно змастити свинячу гомілку маринадом з усіх боків та в усіх прорізах.
Загорнути в 2 шари фольги , закрити конвертом,щоб сік не витікав та залишити маринуватися рульку від 2 до 12 годин в холодильнику. Дістати рульку з холодильника та залишити при кімнатній температурі,щоб рулька "зігрілася".-це дуже важливо!!!
Поставити каструлю з рулькою в мультиварку та включити програму випічка 45 хвилин.
Від лаванди потрібні лише квіти.
Через 45 хвилин розгорнути рульку та викласти разом з м'ясним маринадом в каструлю мультиварки, фольгу викинути.
Влити до рульки в каструлю мультиварки пиво та мінеральну воду,додати квіти лаванди та увімкнути програму "тушкування 1 година"
Соковиту пікантну рульку можна подавати як теплою(дати рульці "відпочити" 20 хвилин) так і холодною.
Дуже смачна і дуже соковита пікантна рулька з ароматом лаванди,хмелю та лимону.
Смачного!
Отличный набор круп от ТМ "Жменька" на любой вкус.
Комментарии
следить за комментариямиНу, шикарный Октоберфест!
Таки да! Дякую,Женя!
супер!
Спасибо,Юляшка за поддержку и коммент
Твоя рулька однозначно в КК! Маринад просто бомба!
Дякую,Яночка!