Смачний розсипчастий плов з неочищеним (бурим) рисом і ніжною курячою печінкою в мультиварці.
Ідею для такого плову мені підсказала донька, коли я вперше подала
плов з неочищеного рису, вона чомусь подумала, що він з печінкою)))
Потрібно:
- Печінка куряча 300 г
- Олія(оливкова,какурудзяна) 2 ст. л.
- Вино червоне "Марсала,Мадера": 50 мл
- Цибуля 2 шт.
- Морква 2-3 шт.
- Спеції для плову 1 ст. л.
- Рис неочищений 1,5 скл.
В каструлю мультиварки влити олію. ПРограма "смаження"
Викласти порізану навпіл курячу печінку та обсмажити до зміни кольору. Влити вино та тушкувати до зникнення алкогольного аромату.
Додати до курячої печінки порізану цибулю,перемішати та смажити декілька хвилин.
Крупно бруском порізати моркву та додати в каструлю мультиварки.
Приправити спеціями для плову (якщо без барбарису то додати барбарис)
Все перемішати та смажити ще 5 хвилин.
Додати сіль,влити воду та включити програму "Плов"
За бажаням можна додати перцюгу та часник.
Подавати плов з курячою печінкою гарячим.
Хто ще не готував плов з неочищеним бурим рисом чи девзіра,дуже рекомендую. Це надзвичайно смачний рис і плов з новим смаком.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЗавораживающее фото! Особенно морковь и перцюга!
Спасибо,Жека!
Кстати,благодаря этому плову моя Моника начала кушать печеночку из него
Какие глаза! Насчет печенки, мы с котом курячу не едим. Мама его печенку любую обожала, и почки тоже. А я только в паштетах. Но в твоем плове она очень красивая, поджаристая, аппетитная!
моя печенку раньше даже не нюхала, ну сырую и сейчас не ест, а эта ей оч понравилась залезла мне прямо в объектив(громко сказала) инопланетяночка моя!