Якось в далекому дитинстві я з батьками була в гостях на Новий рік... На столі, крім інших страв властивих тому часу, був салат "олів'є". Він був з яблуками замість цибулі і нарізаний дуже великими кусками, як для звичного нам розміру нарізки. Мене це дуже здивувало і перша думка:"що за газдиня, що так нарубала олів'є?"))) але саме в такій подачі, і смак такого олів'є, мені запам'ятався на все життя!
Потрібноза смаком:
- Морква варена
- Картопля варена
- Яйце куряче варені
- Огірки квашені
- Яблуко кисло-солодке
- Горошок консервований
- Ковбаса або м'ясо(варені) або крабові палички
- Майонез домашній
Ріжемо крупним кубиком моркву
та картоплю.
Складаємо шарами в салатницю.
Квашені огірки теж крупним кубиком, якщо огірки маленькі то шайбочками.
Куряче яйце розрізати на 8 частин та полити майонезом.
Також крупно порізати крабові палички (ковбасу, варене м'ясо)
Крупним кубиком нарізати очищене яблуко.
Все залити майонезом та додати до "біг" олів'є консервований зелений горошок.
Або все перемішати та прикрасити олів'є.
З НАСТУПАЮЧИМИ ВАС СВЯТАМИ!!!
Смачних та веселих Свят!
Комментарии
следить за комментариямиА где рябчики?
в Конотопе!
А я тоже "Оливье" всегда подаю именно в хрустальной салатнице — как в детстве! А ещё я малой выбирала в салате только горошек, который старательно накалывала на каждый зубчик вилки (как только мои родители всё это выдерживали).
Иннуш, после твоей новой шубы..., ну, в смысле не твоей шубы, а...ну, ладно, так я теперь тоже хочу попробовать рубленный "Оливье"!
І у нас традиційно, олів'є подаємо на новорічний стіл в хрустальній салатниці)))
О,то я не одна така
я тоже горошек накалывала на зубчики
Пробуй,Женёк,все пробуй!
Цікаве Олів"є, з крабовими паличками це щось нове
Краще було би з раковими шийками в мене просто не було відвареного м'яса, ну і за ковбаскою не хотілося бігти, тому палички знайшлись заморожені
Цікаво, треба спробувати. У нас готують салат також нарізаний крупними шматочками з крабовими палочками, але інші складові і відповідно з іншою назвою.
а для мене це новинка з крабовими паличками
олів'є з крабовими палочками і для мене новинка, я написала, що інший салат в основі з крабовими палочками)))
перечитала повідомлення, щось перед тим спішила і зле прочитала
Оксана,значить потрібно обов'язково спробувати, може і приживеться в такому варианті На Новий рік думаю,всі будуть готувати олів'є, тому можна трішки відсипати овочів і зробити з яблуком і крабовими паличками на пробу
Як каже мій чоловік: "Без олів'є Новий рік,це не Новий рік!"
Олів"є обовязково буде на Новий рік, я завжди даю куряче філе відварене, нам дуже так смакує, ми щось просто не по крабових паличках
я раніше їх з пивом килограмами їла зараз раз в пів року, а той в рік купую
КАтя,так теж смачно виходить! крабові палички замість м'яса і яблука заміняють цибулю Я взагалі цибулю в олі'є ніколи не додаю, бо вона перебиває і псує весь салат, як на мою думку
А я не їх не їм. Згадую анекдот: " Ти пробував крабів? Ні, але я їв їхні палички!". Хоча мої всі їдять, не відтягнешь.
Я їм, тільки "Водный мир"
Я тоже только "Водный мир" признаю
А ще мені дуже сподобалося, як салат прикрашен, особливо горошок зверху (ох, моє "важке" дитинство). Так і зроблю із своїм!
Дякую,Женічка!
При первом взгляде на фото моментально посетила мысль — "Новый год через 3 дня!" А у меня-то ни елка ещё не наряжена, ни меню не продумано, ни подарки не куплены А тут на фото и шампанское, и цитрусы, и оливье в хрустальной салатнице... Ты мне напомнила ещё то время, когда я жила с мамой и сестрой, и мы дружно в праздничной суматохе готовились к новогодним праздникам... Спасибо, Иннуся!
Спасибо и тебе Яночка! Именно этого результата я хотела добиться своим заглавным фото