Проста в приготуванні та натуральна томатна паста в домашніх умовах.
Бюджетно!
Потрібно:
- Помідори 4-5 кг
- Оливкова(соняшникова олія) 3-4 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
Помідори порізати, поварити 5 хвилин та перетерти через сито. Кісточки та шкірку викинути. Або зробити з помідор томатний сік.
4-4,5 літра томатного соку варити на середньому вогні поки не залишиться приблизно дві літри томатного пюре.
Додати олію та сіль,перемішати та варити ще пів години,помішуючи, можна прикрити кришкою,бо томатна паста почне "стріляти"
Коли томатної пасти залишиться біля 1,5 літри, її можна розкласти по стерелізованим баночкам і закатати.
Можна скласти в пластикові ємності та зберігати в морозильній камері.
Домашня томатна паста легко буде братися ложкою навіть заморожена та добре зберігатися!
Такий спосіб зберігання томатної пасти, навіть купленої,мені подобається більш за все!
Або заморозити томатну пасту в формочках для льоду та зберігати в пакетах.
5 кг помідор буде коштувати 12,50-15 грн. + олія,сіль,газ= максимум 20 грн.
1,6 літри томатної пасти в магазині буде коштувати 50-60 грн. і не факт, що вона натуральна, як домашня томатна паста.
А в кого свої помідори?)))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиГарний рецепт, а у нас помідори найдешевше коштують 5 грн. за кг. і не думаю що ціна впаде. У тебе такі гарненькі на першому фото з гострими носиками, я маю трішки своїх на грядці, але вони не для соусівСорт називається "Чудо":
Це помідори з маминого городу,не знаю що за сорт я помітила,що чим грубша шкірка в помідори, тим вона солодша,мясистіша і меньше має кісточок. Але як для домашньої томатної пасти,думаю підійдуть будь які помідори,верніше всі,що не встигаються перероблятися та з'їдатися
дуже гарні у мами помідори)
Пішла за помідорами
Дякую за рецепт
Удачі і на здоров'я!
Дуже гарний рецепт, дякую
На здоров'я!