Далі можно імпровізувати :)!
У мене вийшло аж дві версії цієї страви, тож я розкажу із найбільшим вмістом інгредієнтів, але раптом у вас чогось не знайшлось, то імпровізуйте ;)!
За основу ідеї я взяла грецьку мусаку, а потім все що траплялося на очі :)
Картоплю почистити, помити та нарізати тонкими кружечками.
Деко змастити олією та викласти перший шар - картоплю, зверху спеції та сіль за смаком
Другий шар - викладаємо моркву, у мене зовсім мало, для кольору, але можна додати і більше
Наступний крок - шпинат! У мене заморожений, тому я залила його холодною водою, разморозила, потім віджала від зайвої води, та додала до страви
Потім шар фаршу та цибулі. В мене був телячий фарш і цибуля окремим шаром, але можливо додати цибулю одразу до фаршу. Обов`язково солимо, перчимо фарш
Далі - томати, я перебила томати у блендері та отримала густий томатний сік, яким залила фарш. Зверху трошки свіжого червоного базиліку, але можливо і без нього
Закрила все ще одним шаром картоплі. Посолила. Додала спецій
І останній шар це сир, любий, що плавиться і який ви полюбляєте. У мене моцарела для запікання і декілька видів твердих сирів
Обовязково накриваємо деко фольгою, щоб зберігалися всі соки і у духовку на 180 градусів у режим конвенції на 40 хвилин, але краще поставити на 30, а потім перевіряйте за готовністю картоплі, як тільки картопля буде готова - готова і вся страва :)
Нарізаємо і подаємо як тортик зі усіма шарами :)
Смачного!
Я знімала коротеньке відео, можливо воно більш детально покаже процес приготування :)! Дивіться!
Комментарии
следить за комментариямиЯ тоже такие запеканки делаю
Ага и вкусно и просто , а если и 2-3 ингредиента и специи, то супер просто !
Мой сын любит запеканку из картофеля, лука, мяса любого или рыбы , со специями, сметаной или сливками
И мой ))!
Вкусное очень видео! А лук отдельно от фарша мне тоже больше нравится! Это картошка по французски получилась!
Что-то вроде или мусака в своем роде , только без баклажанов!
Люблю такі запіканки