Класичний рецепт квашених помідор традиційним способом.
Потрібно:
- Помідори свіжі
- Часник 1-2 головки
- Пертушка свіжа 1-2 пучки
- Кріп (парасолька) 4-5 шт.
- Листя винограду,вишні,смородини по 10 шт.
На дно каструлі (емалірованої),пластикового відра, чи скляної каструлі від аерогриля як у мене, викласти частину помитого листя винограду,смородини та вишні.
Додати очищенний часник та зелень петрушки.
Зверху викласти половину помідор.
На помідори знову викласти петрушку,часник та парасольки кропу.
Викласти залишки помідор,прикрити петрушкою та листям.
У холодній воді розвести кам'яну сіль з розрахунку на 1л води 3 повних ст.л. солі.
Залити помідори розсолом,накрити марлею та поставити невеличкий груз.
Дати помідорам скваситися при кімнатній температурі 3-5 днів, кожен день знімаючи і ополіскуючи марлю.
Далі помідори розкласти по банкам, залити розсолом та зберігати в холоді.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиДуже люблю квашені помідори
Пригощайтесь!
Які гарненькі! А як блищать
З тебе баночка , міняю на малину
Як справжні
Твоя малина на відро таких помідор потягне
Згідна на відро