Мариновані огірки кисло-солодкі і пряні, так звані " пікулі з огірків" в США вживаються в основному в якості холодної закуски до міцних спиртних напоїв, в бутербродах (сендвічі, гамбургери) та різних салатах. Крім того, маринад з пікулів можна додавати в соуси і заправки, він додає особливу кислинку, солодкість і пряний аромат.
Потрібно на 0,5 л банку:
- Огірки (з молодим насінням) 500 г
- Цибуля (велика) 1 шт.
- Сіль 45 г
Огірки почистити і нарізати на кружальця.
Якщо шкірка молода, огірки не потрібно чистити. В мене огірки запечені на сонці,але молоді в середині)))
Цибулю тонко нашинкувати кружальцями до огірків.
Добре вимішати сіль з овочами.
Поставити овочі під невеличкий гніт та залишити на 2 години.
Для маринаду:
- Оцет яблучний 200 мл
- Цукор 170 г
- Зерна гірчиці (сухі) 1 ст. л.
- Куркума 0,5 ч.л.
- Перець чорний горошком 0,5 ч.л.
- Насіння селери чи фенхелю(не обов'язково) 1 ч.л.
- Гвоздика 2-3 шт.
В каструлю влити та висипати всі інгредієнти для маринаду пікулі.
Варити маринад на повільному вогні 3 хвилини,помішуючи.
Огірки з цибулею промити під водою від солі, та дати стекти воді.
Додати овочі до маринаду та варити 2-3 хвилини.
Гарячими огірки по-американськи викласти в стерелізовану 0,5 л банку,залити доверху маринадом та закатати.
Зберігаються пікулі з огірків при кімнатній температурі.
Вживати пікулі з огірків можна вже через один місяць.
Огірки по-американськи дуже цікаві і незвичні на смак,дуже кисло-солодкі і пряні.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиВот точно такие огурцы попеченные на солнце мне сегодня свекровь передала. Я их тоже чищу и в салат. Слышала об этой закуске но не готовила. Мне что-то в этом сезоне не хотелось ничего солить, только свежие салаты и всё. Муж резко переключился на здоровый образ жизни: теперь требует миску свежего салата каждый день и кусок отварного мяса индейки. Выпечку готовлю только себе и дочке, а раньше муж пол пирога сразу съедал
Немне такой вариант не подходит кому я тогда буду кушать готовить и чем с Вами делиться мои дегустаторы пока все едят, хотя сама стараюсь поменьше жирного и жареного и всякого вредного
Вот то то и оно! Муж был главным едоком, а теперь видите ли диета у него
Класний рецептВ мене такі колись свекруха закручувала, тільки із звичайним оцтом, в неї в записничку вони були як "Огірки із гірчицею".Дякую, що нагадали про таку смакоту
По аромату, мені ці огірки нагадали салат "ніжинський", але смак в них унікальний вони гострі і солодкі,ще й жовті за рахунок куркуми, кажуть чим довше вони стоять тим смачніші, я зробила 2 баночки... одну зберігаю в холодильнику і періодично пробую,мені подобаються! і смак стає все насиченішим, короче експерементую поки в різних стравах.
Это что-то новенькое для меня! В КК и на пробу!
Такие огурцы предназначены именно для фаст-фуда и добавкам к салатам,бутербродам.,просто так их врядли кто-то будет кушать(кроме меня,я люблю потянуть с баночки пару штук... вот сегодня делала опять лаваш с индейкой, открыла уже вторую баночку... за месяц они стали совсем другими, очень порадовал вкус фенхеля,который открылся и отдает холодком,хотя я его не очень раньше любила... они очень хорошо дополняют и делают обычное блюдо совсем иным и новым Уже пожалела,что мало сделала
У меня как раз мыслишка проскочила в пиццу с мидиями их добавить или бургер домашний... короче, мысли сходятся
эксперементируй и делись
огурцы для твоего рецепта обязательно "желтяки" должны быть или молоденькие тоже подойдут?
не,любые! молоденькие даже чистить не надо!
ну тогда вообще отлично! с меня отчет и рецепт с ними
но помни,чем дольше они настаиваются,тем насыщенее и интереснее у них вкус)
как минимум полтора месяца стоять будут, пока марафон дней рождений не начнется: у нас уже по традиции сложилось, что после трех ноябрьских дней рождений подряд из остатков копченостей, мяса, сыров, морепродуктов и прочего я напекаю много пиццы с разнообразными начинками, а муж закупает пиво...
Хорошая традиция,мне бы тоже такая подошла