Швидкий пиріг з молодої капусти,яку навіть не потрібно окремо тушкувати. Тісто на кефірі,яке я називаю-лінивим. Такий пиріг з капустою легкий в приготуванні та смачна заміна хлібу.
Потрібно на форму діаметром 17 см:
- Капуста молода 1/2 качана
- Зелень(петрушка,кріп,базилік) 1/2 пучка
- Кефір(кисле молоко) 1 скл.
- Яйце куряче 1-2 шт.
- Перець чорний, мускатний горіх,тмін за смаком
- Сіль 1 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Борошно 1 скл.
- Розпушувач 1/2 ч.л.
В кефір змішати з яйцями,цукром,сіллю та спеціями. Все перемішати виделкою до однорідності.
Додати просіяне борошно та розпушувач.
Виделкою замісити тісто. Тісто не потрібно довго колотити.
Додати до тіста нарізану зелень та молоду капусту.
Вимішати капусту з кефірним тістом.
Форму змастити маслом та вилити тісто з капустою у форму.
Випікати пиріг з молодої капусти при 180-200 град. до готовності біля 1 години.
Смакує пиріг з капустою і холодним,і теплим.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЭто — капустяний торт! Обожаю пироги с капустой во всех возможных вариантах!
Такого типа пирог( на кефирном тесте) для меня просто палочка-выручалочка, т.к. кислое молоко практически всегда присутствует в холодильнике. Зимой со старой тушеной капустой пеку, только слоями выкладываю тесто-капуста-тесто.