Запашні помідори в пікантній заливці з болгарським перцем та часником. Такі томати можна заливати,як гарячим маринадом (квартирний вариант),так і холодним для зберігання в погребі.
Потрібно на 2 х1,5л банки:
- Вода 1,2 л
- Перець болгарський 300 г
- Перцюга 1/3 шт.
- Часник 1 велика головка
- Цукор 130 г
- Сіль 45 г
- Оцет 9-% 120 мл + по 1 ч.л. під кришку
Помідори помити та скласти в банки. Залити окропом та залишити на 10 хвилин,якщо будете готувати в гарячому маринаді. Для холодного маринування томатів їх ошпарювати не потрібно.
Злити воду з помідор та закип'ятити з цукром і сіллю та варити маринад 3 хвилини.
Болгарський перець або ратунду і перцюгу подрібнити з часником в блендері або на м'ясорубці.
Влити до перцю з часником оцет
та ще раз добре перемішати.
Вилити овочі з оцтом в маринад з солі та цукру.
Дати заливці з перцем закипіти та одразу розлити по банкам з помідорами.
Під кришку влити додатково по 1 ч.л. оцту та закатати.
Перевернути догори дном та накрити пледом до повного остигання.
Якщо є погріб, потрібно все змішати і розчинити в холодному вигляді та залити помідори.
Закрити банки 3-х літрові розпареними кришками та зберігати в холоді.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиДолжны быть вкусные помидорки!
Я раньше закатывала помидоры все по одному рецепту,любимому в какой-то период времени...Теперь стараюсь по чуть но разных, тем более что в этом году есть возможность твои Лика, на очереди с чорнобрывцами
И я также Инночка, закатывала по двум рецептам, а теперь каждый сезон что-то новое осваиваю