Солодкий соус Чилі

Автор: richinna 2 Октября 2016
Солодкий соус Чилі
Солодкий соус чилі - одна з найбільш популярних китайських приправ. Соус має приємний солодкий смак, виражену гостроту і красивий карміновий колір. Китайський солодкий соус чилі подають  з рисом, куркою, свининою, рибою... тощо.
Особливо смакує з курятиною, а з курячими крильцями до пива... ммммммм...неймовірна смакота!
Вартість такого соусу за 0,350 мл вартує біля 100 грн. Але він легко робиться в домашніх умовах з найпростіших інгредієнтів. 

Ингредиенты

  • Перцюга (свіжа або заморожена) 1,5-2 шт.
  • Цукор 60 г
  • Оцет яблучний 2 ст. л.
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Вода 75 мл
  • Часник 2 зубчики
  • Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
  • Вода для розведення крохмалю 1 ст. л.
Перцюгу почистити та видалити насіння,щоб соус був вміру гострий. Хто любить дуже гострий насіння можна залишити.  
Краще для цього використовувати одноразові перчатки. 
Щоб у мене завжди була свіжа перцюга для страв де вона потрібна саме сира, а не суха... то я влітку купую свіжу перцюгу та заморожую її .
Порізати перцюгу та покласти в каструльку чи сотейник, додати цукор,сіль, воду та оцет. 
Перебити все ногою блендера,так щоб перцюга була дуже дрібними часточками. Поставити каструльку з солодким соусом чилі на вогонь,дати закипіти. 
Крохмаль розвести водою та влити до китайского соусу, також додати мілко подрібнений часник. Варити соус до легкого загустіння 3-5 хвилин,постійно помішуючи.
Вилити солодкий соус чилі в суху стерелізовану баночку 0,200 мл та остудити. Китайський солодкий соус чилі можна зберігати  при кімнатній температурі без холодильника до 2 тижнів, в холодильнику до 3-х місяців.  




Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
lakshmi 2 Октября 2016
# 0

Аппетитный соус! А сильно острый Иннуль? У меня сейчас острое как-то не очень едят

richinna 2 Октября 2016
# 0

Я делала с 1,5 шт. средней перцюги, то когда "облизала" соусник после фото, мне не показался очень острым, сначала сладость, а потом острота,очень прикольное послевкусие. Можна перцюги 1 шт взять,самое главное удалить семена и перегородки! 

lakshmi 2 Октября 2016
# 0

Спасибо за ответ дорогая! Надо попробовать! Я вообще люблю всякие соусы, с ними еда намного вкуснее

richinna 2 Октября 2016
# 0

Это да! Соусы и усилят вкус блюда и скроют недостатки

gutka 2 Октября 2016
# 0

цікавий рецепт, якщо куплю свіжий гострий перець — приготую)

richinna 2 Октября 2016
# 0

Перцюга ще продається на ринку домашня, якщо вона навіть буде підв'ялена, то нічого страшного. Головне,щоб вона віддала сік і колір соусу. Я цього року наморозила перцюгу, (по 3 грн.кучка)))) і успішно використовую в стравах де вона потрібна свіжою. Зберігається добре і запаху в морозилці немає,як від болгарського перцю, відрізала кусок який потрібно від замороженої і сховала назад. Дуже зручно і не потрібно взимку платити сотні грн.за кг)))))

Zmeychka 2 Октября 2016
# 0

Утащила! Как раз вчера собрала последний урожай острого перчика

Вопрос:крахмал принципиально кукурузный должен быть или картофельный подойдет тоже?

richinna 2 Октября 2016
# 0

Нет,не принципиально,просто картофельный дает больше мути))) а от кукурузного он более прозрачный,мне так кажется

richinna 2 Октября 2016
# +1

Сьогодня смажила крильця у фритюрниці,подавала з цим соусом. Соус за добу настоявся і став ще смачнішим,з крильцями просто — вибух смаків!

Ксюша 24 Октября 2016
# 0

Я вже дві банки з'їла твого соусу, дякую за дарунки 
Мені він йде до будь-яких моіх страв 

До речі, зовсім не відчуваю у ньому часник 
А що буде без крохмалю?

richinna 24 Октября 2016
# 0

тому і солодкий чилічаснику там зовсім чуточка,для ніжного смаку. Без крохмалю буде солодка перчена юшка

richinna 24 Октября 2016
# +2

але скажу тобі,Ксюша, по секрету: варила я такий соус без часнику чоловікові на рибалку(для риби в прикормку) і хоть часнику в ньому мало і він не відчутний, але без часнику зовсім інший смак... так що часник надає теж свою ізюминку короче: з часничком смачніше і цікавіше 
І ще я рада,що тобі прийшовся соус до смаку,бо я його теж полюбила....і кисло-гостро-солодкий китайський соус мені вже не настільки пообається,як цей  тому і готувала для подарунків саме солодкий соус чилі,надіюся що він сподобається усім кому дістанеться а кому не дістанеться,я ще наварю, головне щоб приймали участь в конкурсі і вигравали Хоч би через те,щоб нам з Оксаною Садовою не дісталися всі подарунки Я за здорову і чесну конкуренцію! Хочу творити і змагатися,але потрібен "Золотий пендель" від участників конкурсів 
P.S. Дуже хочу почути від Шефовців -"виклик прийнято"! як ото зараз модно казати в соцмережах Так що, любі наші ШефПовара,"набирайтеся злості" і гайда творити нові і смачні страви,я знаю що Ви можете в мене теж осінь за вікном, і лінь..і депресія...і хандра... Все! А то розговорилась тут Виклик кинуто!!!

Ксюша 25 Октября 2016
# 0


Гострий соус та гострий коментар !
Дякую за відвертість

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

як я раніше не побачила цього рецептутреба купити перець , в нас ще продають

richinna 24 Октября 2016
# +1

Навіть не знаю! Для кого стараюсь?

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

Я виправлюсь На вихідні приготую 100%

richinna 25 Октября 2016
# 0

Джон 6 Января 2024
# 0

Твой рецепт просто потрясающий! Все ингредиенты и шаги готовки так хорошо сочетаются, создавая невероятный вкус. Это явно результат  твоего таланта и заботы, вложенных в приготовление блюда. Очень вкусно, и у меня точно появилось желание попробовать его приготовить самому!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014