Мій улюблений, дуже смачний рецепт – рум'яні та соковиті курячі крильця, запечені в духовці. В оригіналі потрібно до маринаду додати, крім сливового варення, ще абрикосове. Так як цього року, у нас не було врожаю -абрикосового варення на зиму я не заготовила.
Ингредиенты
- крильця курячі 1 кг.
- сіль, перець за смаком
- для маринаду:
- сливове варення 2-3 ст. л.
- кетчуп 2-3 ст. л.
- соус соєвий 1-1,5 ст. л.
- крім того:
- часник 1 шт.
- розмарин за бажанням
Для початку крильця потрібно промити і ретельно обсушити паперовим рушником.
Далі крильця перерізати навпіл, а подвійну кісточку надрізати в середині, скласти до миски, посолити, поперчити( я додала ще чайну ложечку червоної паприки) та додати маринад: всі складові перемішати.
Ретельно розмішайте все, я люблю додати ще перцю чілі залежно від того, наскільки гостре хочете отримати.
Залишити на ніч.
Крильця викласти у форму, полити маринадом викласти зубчики часнику, прикрити фольгою і відправити у розігріту до 190 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Після чого фольгу зняти і запікати до рум'яної скоринки.
Подавати до столу))) Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиДуже смачно виглядають.
Щиро дякую, Світлана)))
аж пішла подивилася,яке у мене є варення в мене навпаки є абрикосове,а сливового немає але є соус ткемалі,думаю він теж підійде...наварила солодкого соусу чилі,хотіла крилець прикупить після Свят, от і спробую твій рецепт,дякую
Спробуй з ткемалі, поділишся враженням) я зазвичай готувала по рецепту, навіть спеціально купувала у магазині варення/джем якого не було ))) а сьогодні ціни "кусаються".
ще маму спитаю,вона у мене по варенням більше,абрикосове теж її а де ти такий рецепт знайшла чи сама вигадала?
моя старша сестра мешкає у Польші, раніше коли не потрібно було віз ми часто бували у неї в гостях, давненько це було. Ці крильця вперше спробувала там, дуже вже вони моєму сину смакували — тож готувала навіть на святковий стіл....тепер син одружився живе окремо.....
Ще великий плюс в тому,що крильця запікаються а не смажаться... я вже хочу позвоню чоловікові,може ще купить сьогодня,щоб уже замаринувать нанічхоча вряд чи хтось їх рубав на Різдво
А взагалі для курячих крилець маю два рецепти, за якими зазвичай готую і які нам по-особливому смакують. Один вже додала, а другий приготую при нагоді.
а абрикосового варення скільки кидати? якщо і то і то буде
порівну, візьми по дві повних ложки
у мене запечені крильця часто на столі (смачно та готуються майже самі по собі). І сливовий джем є в різних варіантах (головне не сплутати з шоколадним, бо крильця в шоколаді — це занадто навіть для свята). То з мене — звіт.
сподіваюсь сподобається)))
Очень аппетитные крылышки! В сливовом варенье я запекала и ножки и бёдрышки, а вот с абрикосовым не пробовала. Варенье у меня есть, свекровь с абрикос всегда варит, при случае попробую.
дякую, в ідеалі потрібно додати в рівних частинах і сливове, і абрикосове.
Маринаду зробила в 2 рази більше, додала ще марокканську суміш(як я без неї ))) і солодкий соус чилі,розмарин мелений теж одразу додала до крилець. Із залишків маринаду хочу зварити ще соус до крилець, можливо доведу до смаку соус ще чимось якщо буде потрібно,але то вже завтра. Відчитаюсь пізніше.
Видно на фото що маринаду більше, то не шкодить, думаю, а солодкий соус чілі це замість кетчупу, чи крім того. І незнаю що таке мароканська суміш? а то може це вже твій рецепт вийде
Як ти не знаєш,що таке марокканська суміш то ж краще ніж перець
http://www.chef.com.ua/recepty/meat/marokkanska-sumish-specij-bazova-9085.html#.WHevuHSg_Dc
Солодкий соус чилі то для гостроти, а кетчупа в мене немає,то додала густий томатний сік+ спеції буде майже кетчуп всеж таки головну скрипку я думаю,грає повидло сливове і абрикосове дякую за рецепт
взагалі так, головне сливове і абрикосове варення/джем, але зі спецій там досить гострого перцю, я додаю чілі, або якщо є то додаю каєнський; завжди роблю з кетчупом Heinz або домашнього приготування, мені дуже смакує часник, його додаю завжди побільше...Думаю в тебе вийде інший смак....
крила в духовці,з маринаду соус зварила...додала ще червоного вина,тім'яну і часнику і зеленої петрушки. Чекаю крила
Дуже смачні і соковиті крила вийшли! Тепер частіше буду готувати такі,ніж смажені. Дякую за рецепт,Катруся!
На здоров'я!
Мені замість сливового джему принесли кизиловий. Коротше, "я тебе зліпила із того що било" Сфоткать не встигла, залишилося одне крильце. Все ж таки хочу спробувати сливи з абрикосами.
Кизиловий джем — смакота, колись купувала на фестивалі леквару в Гечі....А зі сливовим варто спробувати, з ним виходить ніби з чорносливом...
А у нас у цьому році в саду тільки кизил і вродил, все інше пропало.
Мабуть зі сливами ніжніше і смак, і аромат тоньше. Чорнослив теж люблю з м'ясом (дякуючі Іннусі), то він більш насичений, як по мені.
Жаль,що ми не можемо взяти Жені крильця в дереновому повидлі,мої і твої... бочку пива...і сісти разом і спробувати кожної,запиваючи це холодним живим пивом
ой не кажи....жаль....
У кизиловому. Зараз холодно, а от навесні може таки і зберемося
у нас кизил, по-украински называют-дерен!
А що до холодно...тільки спробуй не приїхати в Київ,коли я там буду! "Ті мне больше не дружок"
шо, когда?Прилечу....как раз для снега новую метлу прикупила. Устроим слёт подільских повітруль із конотопськими ...феями.
я тебе повідомлю