Крильця курячі, запечені в духовці

Автор: gutka 9 Января 2017
Крильця курячі, запечені в духовці
Мій улюблений, дуже смачний рецепт – рум'яні та соковиті курячі крильця, запечені в духовці. В оригіналі потрібно до маринаду додати, крім сливового варення, ще абрикосове. Так як цього року, у нас не було врожаю -абрикосового варення на зиму я не заготовила.  

Ингредиенты

  • крильця курячі 1 кг.
  • сіль, перець за смаком
  • для маринаду:
  • сливове варення 2-3 ст. л.
  • кетчуп 2-3 ст. л.
  • соус соєвий 1-1,5 ст. л.
  • крім того:
  • часник 1 шт.
  • розмарин за бажанням
Для початку крильця потрібно промити і ретельно обсушити паперовим рушником.
Далі крильця перерізати навпіл, а подвійну кісточку надрізати в середині, скласти до миски, посолити, поперчити( я додала ще чайну ложечку червоної паприки) та додати маринад: всі складові перемішати. Ретельно розмішайте все, я люблю додати ще перцю чілі залежно від того, наскільки гостре хочете отримати.
Залишити на ніч.
Крильця викласти у форму, полити маринадом викласти зубчики часнику, прикрити фольгою і відправити у розігріту до 190 градусів духовку на 40-45 хвилин. 
Після чого фольгу зняти і запікати до рум'яної скоринки.  
Подавати до столу))) Смачного!
45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 9 Января 2017
# 0

Дуже смачно виглядають.

gutka 9 Января 2017
# 0

Щиро дякую, Світлана)))

richinna 9 Января 2017
# 0

аж пішла подивилася,яке у мене є варення в мене навпаки є абрикосове,а сливового немає але є соус ткемалі,думаю він теж підійде...наварила солодкого соусу чилі,хотіла крилець прикупить після Свят, от і спробую твій рецепт,дякую

gutka 9 Января 2017
# 0

Спробуй з ткемалі, поділишся враженням) я зазвичай готувала  по рецепту, навіть спеціально купувала у магазині варення/джем якого не було ))) а сьогодні ціни "кусаються".

richinna 9 Января 2017
# 0

ще маму спитаю,вона у мене по варенням більше,абрикосове теж її а де ти такий рецепт знайшла чи сама вигадала?

gutka 9 Января 2017
# 0

моя старша сестра мешкає у Польші, раніше коли не потрібно було віз ми часто бували у неї  в гостях, давненько це було. Ці крильця вперше спробувала там, дуже вже вони моєму сину смакували — тож готувала навіть на святковий стіл....тепер син одружився живе окремо.....

richinna 9 Января 2017
# 0

Ще великий плюс в тому,що крильця запікаються а не смажаться... я вже хочу позвоню чоловікові,може ще купить сьогодня,щоб уже замаринувать нанічхоча вряд чи хтось їх рубав на Різдво

gutka 9 Января 2017
# 0

А взагалі для курячих крилець маю два рецепти,  за якими зазвичай готую і які нам по-особливому смакують. Один вже додала, а другий приготую при нагоді.

richinna 9 Января 2017
# 0

а абрикосового варення скільки кидати? якщо і то і то буде

gutka 9 Января 2017
# 0

порівну, візьми по дві повних ложки

konfairy 9 Января 2017
# 0

у мене запечені крильця часто на столі (смачно та готуються майже самі по собі). І сливовий джем є в різних варіантах (головне не сплутати з шоколадним, бо крильця в шоколаді — це занадто навіть для свята). То з мене — звіт.

gutka 9 Января 2017
# 0

сподіваюсь сподобається)))

lakshmi 9 Января 2017
# 0

Очень аппетитные крылышки! В сливовом варенье я запекала и ножки и бёдрышки, а вот с абрикосовым не пробовала. Варенье у меня есть, свекровь с абрикос всегда варит, при случае попробую.

gutka 9 Января 2017
# 0

дякую, в ідеалі потрібно додати в рівних частинах і сливове, і абрикосове.

richinna 12 Января 2017
# 0

Маринаду зробила в 2 рази більше, додала ще марокканську суміш(як я без неї ))) і солодкий соус чилі,розмарин мелений теж одразу додала до крилець.  Із залишків маринаду хочу зварити ще соус до крилець, можливо доведу до смаку соус ще чимось якщо буде потрібно,але то вже завтра. Відчитаюсь пізніше.

gutka 12 Января 2017
# 0

Видно на фото що маринаду більше, то не шкодить, думаю, а солодкий соус чілі це замість кетчупу, чи крім того. І незнаю що таке мароканська суміш? а то може це вже твій рецепт вийде  

richinna 12 Января 2017
# 0

Як ти не знаєш,що таке марокканська суміш то ж краще ніж перець 
http://www.chef.com.ua/recepty/meat/marokkanska-sumish-specij-bazova-9085.html#.WHevuHSg_Dc 
Солодкий соус чилі то для гостроти, а кетчупа в мене немає,то додала густий томатний сік+ спеції буде майже кетчуп всеж таки головну скрипку я думаю,грає повидло сливове і абрикосове дякую за рецепт

gutka 12 Января 2017
# 0

взагалі так, головне сливове і абрикосове варення/джем, але зі спецій там досить гострого перцю, я додаю чілі, або якщо є то додаю каєнський; завжди роблю з кетчупом Heinz або домашнього приготування, мені дуже смакує часник, його додаю завжди побільше...Думаю в тебе вийде інший смак....

richinna 14 Января 2017
# 0

крила в духовці,з маринаду соус зварила...додала ще червоного вина,тім'яну і часнику і зеленої петрушки. Чекаю крила

richinna 14 Января 2017
# 0

Дуже смачні і соковиті крила вийшли! Тепер частіше буду готувати такі,ніж смажені. Дякую за рецепт,Катруся!

gutka 14 Января 2017
# 0

На здоров'я!

konfairy 12 Января 2017
# 0

Мені замість сливового джему принесли кизиловий. Коротше, "я тебе зліпила із того що било" Сфоткать не встигла, залишилося одне крильце. Все ж таки хочу спробувати сливи з абрикосами.

gutka 12 Января 2017
# 0

Кизиловий джем — смакота, колись купувала на фестивалі леквару в Гечі....А зі сливовим варто спробувати, з ним виходить ніби з чорносливом...

konfairy 12 Января 2017
# 0

А у нас у цьому році в саду тільки  кизил і вродил, все інше пропало.  

konfairy 12 Января 2017
# 0

Мабуть зі сливами ніжніше і смак, і аромат тоньше. Чорнослив теж люблю з м'ясом (дякуючі Іннусі), то він більш насичений, як по мені.

richinna 12 Января 2017
# 0

richinna 12 Января 2017
# 0

Жаль,що ми не можемо взяти Жені крильця в дереновому повидлі,мої і твої... бочку пива...і сісти разом і спробувати кожної,запиваючи це холодним живим пивом

gutka 12 Января 2017
# 0

ой не кажи....жаль....

konfairy 12 Января 2017
# 0

У кизиловому. Зараз холодно, а от навесні може таки і зберемося

richinna 12 Января 2017
# 0

у нас кизил, по-украински называют-дерен! 
А що до холодно...тільки спробуй не приїхати в Київ,коли я там буду! "Ті мне больше не дружок"

konfairy 13 Января 2017
# 0

шо, когда?Прилечу....как раз для снега новую метлу прикупила. Устроим слёт подільских повітруль із конотопськими ...феями.

richinna 13 Января 2017
# 0

я тебе повідомлю

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014