Пекла на цілу порцію, виходить досить великий пляцок, якщо у вас невелика сім"я, тоді можна спокійно готувати на пів порції. Смачний і дуже сочний виходить і цікаво, що в ньому немає ні грама борошна.
Ингредиенты
- мак 500 г.
- горіхи 1/2 склянки
- родзинки 1/2 склянки
- масла 250 г.
- цукор 300 г.
- пачка порошку до печива
- яйця 9 шт.
- манка 12 ст. л.
- яблука 1 кг.
Мак запарити та змолоти. Я його проварила 5-7 хвилин, а потім змолола в блендері.
Влити розтоплений маргарин.
Додати горіхи, родзинки, яблука,
манку та порошок до печива.
Дуже акуратно перемішати ложкою.
Додати мак та перемішати.
Викласти у форму та випікати до готовності при 180С.
Комментарии
следить за комментариямиЦе дуже смачно, у мене подібний рецепт, колись давно вперше спробувала його на Львівщині, записала його: у мене в записнику він під назвою "Торт з маком (без крему)"
Раніше як передавали з села мак, часто його пекла....а тепер так важко купити якісний мак.
Це дійсно надзвичайно смачноДякую,Катя
Яка смакота! Гарний маков'яничок! А чому він "Японський"?
Це для любителів макової випічки — насолода Не знаю, теж дуже цікаво взнати звідки така пішла назва
Чесно кажучі, я ще не зустрічала людей, які не полюбляли б мак! Він у тебе такий високий, мабуть, дуже смачний.
Я також. Виходить він досить великий і високий. От такий:
О-о-о! Це такий, як у мене "Пані Каблучкова" вийшов — на великий пластиковий піднос! Половину відвезла у Київ — гостинчик, так вони теж 2 дні ласували. Як я вже зрозуміла, пляцкі ніхто маленькими порціями не готував, це,мабуть, історично склалося, бо їх готували на свята, і родини були великі, і гостей було багато.
Я сама зі Львова. В нас на свята печуть таких мінімум 3-4 пляцки(мають бути обовязково різні), на весілля — просто неможливо перерахувати, дуже багато і в кожному селі є свої особливі рецепти. На Різдво чи на весілля, завжди нарізають на стіл і потім в нас готують ще такі гарні торбинки з смаколиками гостям додому.
дужe смачний пляцок. Трeба попробувати
Бажаю удачі і чекаю на враження)))