Смачні та ароматні пампушки з часником - один з найбільш популярних видів національної української випічки, відмінно доповнюють український борщ, а готуються зовсім нескладно!
З тістом легко працювати, а результат завжди радує - пампушки пухнасті в середині,а зверху з хрусткою скоринкою. Смакота!
Ингредиенты
- Для тіста:
- борошно пшеничне в/г 450 г.
- дріжджі сухі 1,5 ч.л.
- сіль 0,5 ч
- цукор 1 ч.л.
- вода/молоко 300 мл.
- олія соняшникова нерафінована 1,5 ст. л.
- Для заправки:
- зубчики часнику 3-5 шт.
- сіль 1 ч.л.
- вода 50 мл.
- олія соняшникова нерафінована 2 ст. л.
- подрібнена залень петрушки 2 ст. л.
- Крім того:
- молоко для змащування
Всі інгредієнти для приготування тіста повині мати кімнатну температуру. Борошно просіяти, у глибокій мисці змішати з сухими дріжджами,
додати сіль, цукор, воду або молоко (я беру і воду і молоко навпіл) і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Перекласти тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісити тісто до еластичної консистенції.
Сформувати в кулю і перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрити кухонним рушником і залишити в теплому місці без протягів, покрити рушником, поки подвоїться в обсязі (близько 1,5 години).
Використовувати тільки нерафіновану, ароматну соняшникову олію!
Далі тісто знову перемісити.
Гострим ножем або шпателем, розділити на рівних 14-16 частин. Сформувати круглі булочки і викладати у змащену олією форму.
Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190 ᵒС.
Просто перед випічкою, змастити змастити поверхню пампушок молоком і поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.
Приготувати часникову заправку: розтерти часник із сіллю,
поступово додавати воду з олією.В отриману заправку додати зелень петрушки. Перемішати.
Дістати готові пампушки з духовки.
І відразу ж полити часниковою заправкою! Зверху прикрити пампушки рушником.
Як тільки пампушки трохи охолонуть можна подавати до столу з червоним борщем. Дуже пухка й смачна випічка! Смачних Вам пампушок!
Комментарии
следить за комментариямиПухкенькі та смачненькі пампушки
дякую)
До борщу і не тільки,люблю страшно такі пампушки, але коли немає ще першої страви, краще сховати подалі))))))
це точно)
Как кстати Ваши пампушечки- у меня как раз завтра борщ! Представляю, какие они ароматные!
P.S. И рушничок гарненький!
дякую і нехай вдаються Вам пампушки)
Гарненькі пампушки, вже відчуваю їх аромат.
так, аромат неперевершений)
Красота! Сижу на работе и давлюсь слюной...
Наверное, сегодня у меня будет вечер выпечки