Для початку потрібно замісити пісочне тісто: просійте борошно у миску, додайте розпушувач та сіль. Вершкове масло, дрібно нарізати і змішати з борошном в мисці, перетерти руками в крихту. Додайте яйце і сметану та замісіть швидко еластичне тісто. Сформуйте кулю і відправте тісто в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом, цибулю і часник нарізати дрібними кубиками. Розігріти олію та підсмажити на середньому вогні часник і цибулю (близько 3 хвилин). Додати тертий буряк і смажити ще протягом 3 хвилин. Далі додати бальзамічний оцет, цукор, сіль і свіжо змелений перець. Потушити буряк на середньому вогні ще близько 10 хвилин. Час від часу помішуючи.
З тіста розкачати тонкий корж на дошці . Намотуючи його на качалку перемістити корж у форму для випічки діаметром 26 см. , сформувати бортики. Всю поверхню тіста поколоти виделкою, далі потрібно поставити тягар аби тісто при випіканні не піднялось, для цього застелити тісто пергаментом, на який насипати горох або рис.
Духовку розігріти до 180 гр. випікати основу пирога з тягарем 12-15 хв.
Тим часом, збити яйця зі сметаною, посолити та поперчити за смаком (за бажанням можна додати улюблені спеції).
Тісто дістати з духовки, тягар з папером дістати в сторону. На тісто викласти бурячки, які зверху рівномірно залити яєчно-сметанковою масою. Насамкінець викласти шматочки сиру фета. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці ще приблизно 10-15 хвилин.
Готовий пиріг потрібно повністю охолодити. Перед подачею на стіл, пиріг посипати подрібненою зеленою цибулею.
Готовий пиріг потрібно повністю охолодити. Перед подачею на стіл, пиріг посипати подрібненою зеленою цибулею.
Комментарии
следить за комментариямиНіколи не готувала випічку з буряком, дуже цікаво. Треба спробувати. А сир треба тільки Фета чи можна замініти.
Як на мене — тільки не твердий, можна взяти просто домашній, або бринзу.
Дякую.
Этот пирог как раз для моего мужа и свекра
буду рада, якщо рецептик пригодиться)))
Ой, як цікаво! Такого точно ні у кого не буде! Це ж можна і порційні зробити.
так, можна))) тільки більше роботи)
я це пропустила? Смачно! я колись пекла подібний пиріг але з карамелізованим буряком слайсами і викладений як карпачо. Дуже цікавий смак виходить але фотки пропали в старому ноуті разом з ноутом Треба якось повторити Дякую!
так, рецептів пирогів з буряковою начинкою чимало, у мене можна сказати це зимовий варіант, а для літнього варіанту я обсмажую буряк свіжонатертий і за основу розморожене листкове тісто:
а з сиром і горішками — це дуже смачно))