У теплій воді розчиняємо сіль і виливаємо до просіяного борошна.Замішуєм круте тісто. Від себе додала 1 ст.л. олії (тісто легше розкачується, більш еластичне).До колобка додаємо 1 ст. л. оліїї і ще раз добре вимішуємо. Дуже легко це зробити за допомогою якогось кухонного помічника (комбайн, тістоміс, хлібопічка), але і руками також варіант. У мене місила хлібопіч)). Тісто накриваємо мискою і залишаємо на 20 хв.
Готуємо начинку. М'ясо ріжемо на кубики 0,5*0,5см і рубимо ножем до однорідної маси.Так само вчиняємо із цибулею і зеленню. Я додала зубчик часнику та дрібно нарізану зелень, тобто, начинка така, як на чебуреки, але води або бульону до фаршу не додавала. Об'єднуємо обидві маси, додаємо спеції і прибираємо в холодильник.
Тісто розкачуємо в великий тонкий пласт. Від того, наскільки тонко буде розкачане тісто, буде залежати зовнішній вигляд майбутньої самси. Змащуємо пласт топленим маслом і згортаємо його в рулет. Згортати потрібно щільно.Нарізаєм рулет на шматочки(у мене 18 шт), кожну ставимо розрізом до низу і трішки приплющуємо. Кладемо їх до морозилки на 30 хв. Виймаємо наші заготовки, тоненько розкачуємо, на середину кожної кладемо фарш і защипуємо трикутниками. Змащуємо яйцем та викладаємо на деко швом донизу. Я викладала на пергамент для випічки. Випікаємо при180-200* протягом 25-30 хв.
Я пекла з половини норми, вийшло 11 шт. розміром 9х5 (мій трикутник...майже). Тепер щодо форми...Як я їх робила, може у безсвідомому стані - не знаю, але дивлюсь у духовку - печуться мої самси-"вареники". Про всяк випадок додаю фото з інтернету арабських млинців "катаєф", щоб добре було видно, як треба ліпити самсу.
Комментарии
следить за комментариямисмакота!
Дякую!
По форме может и не совсем самса, но выглядят очень аппетитно, румяненькие такие.Сразу хочется попробовать.
Спасибо! Вот где мои мысли были, когда эти пирожки лепила? Точно, не на кухне
Но очень вкусные, это правда