Сирна лазанья

Автор: richinna 1 Февраля 2017
Сирна лазанья
Сирну лазанью люблю готувати, тому що:
вона просто і легко готується, дуже швидко збирається, меньш калорійна і листи для лазаньї не потрібно варити перед запіканням. 
Також іі можна готувати з різних сирів, які є в холодильнику...твердих,м'яких,розсольних, кисломолочних і т.д. 
Також можна поексперементувати зі спеціями. 

Потрібно:

  • Сир кисломолочний(творог) 500 г
  • Яйце куряче 1-2 шт.
  • Мускатний горіх,тім'ян 1/2 ч.л.
  • Молоко свіже 100-200 мл
  • Сіль за смаком
  • Листи для лазаньї (сухі) 6 шт.
  • Сир сулугуні 200 г
Кисломолочний сир змішати з яйцями, мускатним горіхом, тім'яном та сіллю. 
Додати молоко(можна замінити вершками 10%) та розмішати. 
Сиркова маса має бути рідкуватою, щоб вистачило вологи для приготування пасти. 
В форму (у мене з фольги змащена вершковим маслом) для запікання лазаньї викласти сухий лист (не варений), але який  перед викладанням у форму потрібно занурити на секунду в холодну воду або змочити пензликом з обох боків.
Викласти п'яту частину сиркової маси.
Натерти зверху сир сулугуні або розсольну моцарелу,чи інший сир,який добре плавиться. 
Чим більшим буде мікс сирів,тим смачнішою буде сирна лазанья.  Навіть сир з пліснявою зробить лазанью неповторною.
Зверху викласти змочений водою лист пасти. 
І так чергуючи шарами до самого верху.
Верхній лист змочений у воді посипати тертим сиром. 
Можна також завершити останій шар із сирковою масою та твердим сиром.
Накрити форму зверху фольгою (змащеною маслом) так,щоб пар не виходив і верхній лист не підсох. 
Випікати в духовці при 180 град. 45 хвилин, зняти фольгу і запекти до бажанної сирної скоринки.
Подавати сирну лазанью гарячою розрізавши на порції.
Ось така вийшла смачнюча сирна лазанья з сухих листів пасти для лазаньї. 


Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 1 Февраля 2017
# 0

Суперленивые вареники! Вкусняшка!

richinna 1 Февраля 2017
# 0

Супервкусный ленивый вареник

konfairy 1 Февраля 2017
# 0

gutka 2 Февраля 2017
# 0

А я купую пасту для лазані італійського виробництва, на упаковці обов'язково читаю і обираю ту пасту, яку попередньо не потрібно відварювати.

richinna 2 Февраля 2017
# 0

у мене теж італійська на жовтках... а ще би знати як воно має писати, щоб не варити йду в гуглі переведу, нову пачку купила

richinna 2 Февраля 2017
# 0

та ну йогоКатя, можеш показати, як виглядає упаковка від тої пасти,яку не потрібно варити?

Oksana_sadova 5 Февраля 2017
# 0

Я от таку останній раз брала і не варила:

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014