Сирну лазанью люблю готувати, тому що:
вона просто і легко готується, дуже швидко збирається, меньш калорійна і листи для лазаньї не потрібно варити перед запіканням.
Також іі можна готувати з різних сирів, які є в холодильнику...твердих,м'яких,розсольних, кисломолочних і т.д.
Також можна поексперементувати зі спеціями.
Потрібно:
- Сир кисломолочний(творог) 500 г
- Яйце куряче 1-2 шт.
- Мускатний горіх,тім'ян 1/2 ч.л.
- Молоко свіже 100-200 мл
- Сіль за смаком
- Листи для лазаньї (сухі) 6 шт.
- Сир сулугуні 200 г
Кисломолочний сир змішати з яйцями, мускатним горіхом, тім'яном та сіллю.
Додати молоко(можна замінити вершками 10%) та розмішати.
Сиркова маса має бути рідкуватою, щоб вистачило вологи для приготування пасти.
В форму (у мене з фольги змащена вершковим маслом) для запікання лазаньї викласти сухий лист (не варений), але який перед викладанням у форму потрібно занурити на секунду в холодну воду або змочити пензликом з обох боків.
Викласти п'яту частину сиркової маси.
Натерти зверху сир сулугуні або розсольну моцарелу,чи інший сир,який добре плавиться.
Чим більшим буде мікс сирів,тим смачнішою буде сирна лазанья. Навіть сир з пліснявою зробить лазанью неповторною.
Зверху викласти змочений водою лист пасти.
І так чергуючи шарами до самого верху.
Верхній лист змочений у воді посипати тертим сиром.
Можна також завершити останій шар із сирковою масою та твердим сиром.
Накрити форму зверху фольгою (змащеною маслом) так,щоб пар не виходив і верхній лист не підсох.
Випікати в духовці при 180 град. 45 хвилин, зняти фольгу і запекти до бажанної сирної скоринки.
Подавати сирну лазанью гарячою розрізавши на порції.
Ось така вийшла смачнюча сирна лазанья з сухих листів пасти для лазаньї.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСуперленивые вареники! Вкусняшка!
Супервкусный ленивый вареник
А я купую пасту для лазані італійського виробництва, на упаковці обов'язково читаю і обираю ту пасту, яку попередньо не потрібно відварювати.
у мене теж італійська на жовтках... а ще би знати як воно має писати, щоб не варити йду в гуглі переведу, нову пачку купила
та ну йогоКатя, можеш показати, як виглядає упаковка від тої пасти,яку не потрібно варити?
Я от таку останній раз брала і не варила: