Смачне тісто для печених пиріжків. Підходить для солодкої і солоної випічки. Можна замішувати з яйцем та без нього.
Потрібно:
- Сир кисломолочний(творог) 300 г
- Молоко 150 мл
- Олія 150 мл
- Цукор 4 ч.л.
- Сіль 0,5 ч.л.
- Яйце 1 шт. не обов'язково
- Розпушувач 3 ч.л.
- Борошно 500-600 г
Яйце(залишити половину жовтка для змащування пиріжків) збити в блендері з кисломолочним сиром,олією,молоком,цукром і сіллю.
Додати борошно і
розпушувач.
Замісити м'яке тісто.
Дати сирному тісту для пиріжків відпочити 20 хвилин.
Розкачати сирне тісто для печених пиріжків, додати начинку та сформувати пиріжки.
Змастити пиріжки жовтком змішаним з молоком.
Дуже смачне і запашне тісто для печених пиріжків.
Я з сирного тіста печу і
солодкі, і
солоні пиріжки,які довго не черствіють.
Сирне тісто після випічки схоже до листкового.
Смачної Вам випічки!
Комментарии
следить за комментариями