Смачне цитрусово-гарбузове повидло,з явно вираженим апельсиновим смаком, для начинки в пиріжки, булочки, рулети, штрудлі, рогалики... тощо...
Потрібно:
- Гарбуз 500 г
- Апельсин 1 шт.
- Цукор 1 скл.
Апельсин залити окропом на 1 хвилину.
Порізати на дольки разом з шкіркою та подрібнити в блендері чи м'ясорубці.
Гарбуз порізати кубиком, пересипати цукром та залишити на 20-30 хвилин,щоб гарбуз пустив сік. Якщо гарбуз не дуже соковитий можна додати 50 мл води.
Проварити гарбуз з цукром на повільному вогні 10 хвилин до м'якості.
Додати до гарбуза подрібнений апельсин.
Варити на повільному вогні гарбузово-апельсинове повидло,помішуючи 15-20 хвилин.
Скласти в чисту і суху банку, дати настоятися одну добу в холодильнику.
Використовувати цитрусово-гарбузове повидло для солодкої випічки.
Зберігати в холодильнику.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиВкуснятина! Утащила!
на здоровье!