Тісто для пиріжків,біляшів і т.п., дуже схоже на
дріжджове, але не містить дріжджів!!!
Замішане на кефірі чи кислому молоці, маючи свій секрет при замісі, яке робить його повітряно-бульбашковим тістом з чудовим смаком.
Майже пісне тісто(без яйця),якщо піст дозволяє молочні продукти.
Потрібно:
- Кефір (кисле молоко) 1 скл.
- Олія 2 ст. л.
- Цукор 2 ч.л.
- Сіль 0,5 ч.л.
- Борошно 2-3 скл.
- Сода для посипки 1 ч.л.
Кефір чи кисле молоко прогріти до 40-45 градусів з олією, цукром та сіллю.
СОДУ НЕ ДОДАВАТИ!!!
Борошно просіяти до кефіру. Спочатку додайте дві склянки борошна, а потім дивіться по тісту.
Тісто має бути м'яким і незабитим!
Розділити 1 ч.л. соди на три частини.
Тісто на кефірі розкачати в пласт товщиною біля 0,5-1см .
1/3 частиною соди посипати тісто та рукою розтерти по всій поверхні тіста.
Накрити тісто 1/3 частиною тіста.
Ще раз 1/3 частиною тіста.
І зкрутити в рулет.
Так потрібно зробити три рази.
Знову розкачати тісто,посипати содою, скласти і т.д.
Розкачати тісто ще раз, скласти (вже без соди), накрити плівкою та залишити на 40-60 хвилин.
Тісто на кефірі без дріжджів має підійти.
Воно почне потроху рости ще в процесі посипання содою та розкачування.
Ось такі повітряні бульбашки будуть в тісті.
Сильно не придавлюйте,тісто дуже ніжне.
А ось бульбашки на пательні при смаженні тіста.
А ось так тісто без дріжджів виросте при смаженні.
Тісто на кефірі без дріжджів дуже смачне і слухняне в роботі.
А ще зачаровує процес замісу і підйому тіста без дріжджів.
Я люблю тісто і роботу з ним, але воно вийде навіть в тих,хто не любить гратися з тістом,особливо дріжджовим.
Результат Вас порадує!
Смачних смаколиків!
Комментарии
следить за комментариямиЯ підтверджую, що таке тісто слухняне і нагадує дріжджове. Готую пиріжки з такого тіста, коли лишається кефір, а дріжджів немає, але без олії. А всі інші маніпуляції такі ж самі. Спробую з олією. Дякую
з олією дуже смачне тісто виходить і смажене і печене
Такое тесто подходит только для жарки или можно в духовке выпекать, например рулет со сладкой начинкой?
я выпекала и жарила, для выпечки увеличила подсолн.масло в 2 раза! начинка:мясной фарш,картошка,сыр
Спасибо большое за быстрый ответ!
Очень заманчивое тесто, буду пробовать обязательно.
На здоровье!
Яка смакота!
иногда можно себе позволить
Скажите пожалуйста, а содой не пахнет??? Делаю всю выпечку с разрыхлителем, потому что не переношу вкус и запах соды. Спасибо
нет,не пахнет,сама не люблю! Она гасится за счет того,что в тесте есть кефир. Разрыхлитель тоже делается из соды,только гасится она лимонной кислотой.
http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/razryhlitel-i-smes-specij-dlya-testa-i-vypechki-sdelaj-sam-rozpushuvach-5025.html#.Vw88GEu8mWw